Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Un film laureat la Cannes şi cu trei nominalizări la premiile Oscar 2019 poate fi văzut la Galaţi fără a plăti bilet

0
20 Feb 2019 11:04:28
Autor: Costel Crangan
Evenimentul va fi găzduit de Muzeul de Artă Vizuală FOTO Arhiva Adevărul
Evenimentul va fi găzduit de Muzeul de Artă Vizuală FOTO Arhiva Adevărul

Pelicula poloneză „Războiul rece” („Cold War”/„Zimna wojna”) va fi proiectată vineri, 22 februarie, de la ora 18,00, la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Institutul Polonez din Bucureşti şi Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi vă invită la proiecţia filmului ,,Războiul rece”, vineri 22 februarie, la ora 18.00. 

Considerat cel mai bun film european, laureat la Cannes pentru cea mai bună regie şi nominalizat la premiile Oscar 2019 la 3 categorii, „Războiul rece” („Cold War” / „Zimna wojna”) în regia lui Paweł Pawlikowski se află într-un turneu de Oscar prin România, Institutul Polonez împreună cu partenerii săi prezentând filmul în mai multe oraşe din ţară.

,,Războiul rece” i-a adus lui Paweł Pawlikowski al doilea premiu de anvergură mondială, după Oscarul pentru cel mai bun film străin câştigat în 2015 pentru filmul „Ida”: la Festivalul de Film de la Cannes 2018 cineastul polonez a primit distincţia pentru Cel mai bun regizor.

Totodată, filmul a fost nominalizat la Premiile Oscar 2019, la trei categorii: Cel mai bun regizor, Cel mai bun film într-o limbă străină, alta decât limba engleză şi Cea mai bună cinematografie.

Pe fundalul Războiului Rece în Polonia, Berlin şi Iugoslavia şi Parisul anilor ’50, filmul creionează o poveste de dragoste la fel de imposibilă precum timpurile trăite de protagonişti. Wiktor - un muzician talentat, cu poziţie înaltă şi multe relaţii, şi Zula - o fată de la sat, tânără, naivă, cu o voce aproape nepământeană se întâlnesc la preselecţiile pentru ansamblul folcloric de cântece şi dansuri „Mazurek”.

El vede în ea „scânteia” şi-i oferă şansa să facă carieră. Se îndrăgostesc unul de celălalt, chiar dacă între ei totul le stă împotrivă: caractere, aspiraţii şi orientări politice diferite, fatalitatea crudă a sorţii.

Filmat în alb-negru, filmul se remarcă prin jocul actoricesc de excepţie al unor actori de renume în cinematografia poloneză, precum Tomasz Kot, Joanna Kulig sau Agata Kulesza, dar şi prin muzica genial orchestrată de compozitorul polonez Marcin Masecki.

O co-producţie Polonia - Marea Britanie - Franţa, filmul este distribuit în România de Independenţa Film. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii