Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Un medic infectat cu SARS-CoV-2 a murit la Terapie Intensivă. Suferise complicaţii pulmonare grave

0
4 Dec 2020 14:24:05
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Medicul primar oftalmolog Dan Iacoblev lucra de 22 de ani la Spitalul de Urgenţă din Galaţi şi era unul din cei mai apreciaţi doctori. În urma infectării cu noul coronavirus, a suferit complicaţii pulmonare grave, iar colegii săi nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Medicul primar oftalmolog Dan Iacoblev (68 de ani) a murit joi seara la Secţia ATI a Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, în urma unor complicaţii pulmonare grave generate de infecţia cu noul coronavirus.

"Cu deosebit regret colectivul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi anunţă trecerea în nefiinţă a domnului doctor Iacoblev, medic primar oftalmolog, care s-a stins din viaţă în seara de 3 decembrie în urma complicaţiilor pulmonare grave generate de infecţia cu noul coronavirus. Domnul doctor Iacoblev a decedat în Secţia ATI a spitalului în care timp de 22 de ani şi-a dedicat întreaga experienţă profesională pacienţilor cu probleme oftalmologice. A fost un medic devotat şi muncitor, un om excepţional, de o probitate morală desăvârşită, cu o modestie şi o nobleţe rar întâlnită şi un extraordinar coleg. Îl rugăm pe Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace", au trransmis reprezentamţii Spitalului de Urgenţă din Galaţi.

În momentul de faţă, 88 de cadre medicale de la cel mai mare spital din Galaţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19.  Este vorba despre 11 medici, trei medici rezidenţi, 37 de asistente, 21 de infirmiere, 11 îngrijitoare, o moaşă, doi brancardieri şi doi membri ai personalului TESA. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Studiu încurajator: Formele grave ale COVID-19 pot fi evitate. „Riscul scade cu 34%“

Recomandările medicului Virgil Musta: La apariţia oricărui simptom care ar putea sugera că sunteţi răcit, izolaţi-vă. Nu staţi acasă până nu mai puteţi respira

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările