Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Un pensionar din Galaţi a fost prins la volan fără permis de conducere. Omul a recunoscut senin că a mers aşa în ultimii doi ani, dar nu l-a descoperit nimeni

2
8 Jun 2016 18:08:49
Autor: Costel Crangan
Pensionar prins fără permis. FOTO ITPF (arhivă)
Pensionar prins fără permis. FOTO ITPF (arhivă)

În urma verificărilor, poliţiştii  au constatat că persoana în cauză are permisul de conducere reţinut din luna august 2014, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei, răstimp în care a mai condus maşina, dar nu a fost depistat.

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti – I.T.P.F. Iaşi au depistat în trafic un cetăţean român conducând un autoturism, deşi avea permisul de conducere reţinut.

În data de 4 iunie 2016, în jurul orei 9.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti a oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii de frontieră Scânteieşti, un autoturism marca Daewoo Tico, condus de gălăţeanul Ştefan R., în vârstă de 61 de ani. 

Cu ocazia efectuării controlului, bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză are permisul de conducere reţinut din luna august 2014, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei.

Pensionarul a recunoscut cu seninătate că a mai condus maşina după ce a rămas fără permis, dat fiind că avea de rezolvat diverse treburi care nu sufereau amânare.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România”, a precizat biroul de presă a Poliţiei de Frontieră..

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Stoica Avram
8.06.2016, 22:19:16

Încă nu are o vârstă cu care sa fie considerat un pericol iminent pe șosele cu atât mai puțin pe frontieră sau pe drumuri rurale . În cazul de față nu se pune problema sa avem "mașina fără șofer" (mașini cu șoferi peste 80-90 de ani).

emil sava
9.06.2016, 09:22:15

arestare,pe loc, judecare si condamnare in 24 de ore . asta e solutia !