Un român a inventat perna de călătorie care reechilibrează energetic organismul. Cum funcţionează dispozitivul certificat internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Velcea (40 de ani), inginer de aviaţie şi cercetător la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, a creat dispozitive menite să reechilibreze energetic organismul.

Marian Velcea, inginer de aviaţie, cu un doctorat în Ştiinţe Naturale, şi-a dedicat viaţa invenţiilor. Lucrează în prezent în domeniul transferului de tehnologie şi proprietate intelectuală, dar se implică şi în acţiuni de atragere a tinerilor în creaţie ştiinţifică la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Una dintre cele mai interesante invenţii ale sale sunt plasturii electromagnetici, mici aparate electronice care funcţionează fără sursă proprie de energie electrică, în gama de frecvenţe 1-300 Mhz. Invenţia lui Marian Velcea, la care au contribuit şi Lucian Mândrea, Ioan Curta şi Ciprian Ene, a fost răsplătită cu medalia de aur la Ugal Invent în 2019, un prestigios salon internaţional destinat inventatorilor, obţinând tot medalia de aur şi la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva din 2015. 

”Am pornit de la un concept, cel de sprijinire a corpului, cu intenţia de a-l determina să îşi îmbunătăţească starea de sănătate. În acest scop am folosit concepte medicale din acupunctură şi Ayurveda, medicina tradiţională indiană, care prioritizează starea energetică a organismului, considerând că buna funcţionare a corpului nostru electric condiţionează o stare de sănătate bună”, explică Marian Velcea principiile care au stat la baza invenţiei sale. Plasturii electromagnetici sunt utilizaţi extern şi corespund clasei 1 de dispozitive medicale (conf Directivei 93/42/EEC). Aceştia pot fi folosiţi de către copii şi gravide, însă doar sub supraveghere medicala.

Nu necesită întreţinere, nu se consumă şi au o durată de utilizare nedefinită

Dispozitivele sunt activate de dezechilibrul energetic manifestat printr-un potenţial electric ridicat din punctele de acupunctură deasupra cărora sunt amplasate. Pe româneşte, încep să acţioneze atunci când sunt plasate pe punctele de acupunctură aflate în dezechilibru şi încetează să funcţioneaze atunci când se realizează echilibrul energetic. Dacă rămân pe corp, îşi vor relua acţiunea în momentul apariţiei unui alt dezechilibru. Între perioadele de activitate, plasturii intră într-un mod de aşteptare, care se manifestată prin lipsa vreunui efect electromagnetic.

Imagine indisponibilă

”Practic, plasturii electromagnetici promovează armonizarea frecvenţelor cu care lucrează corpul uman  prin introducerea unui semnal de referenţă, a unui diapazon, a unei viori într-o orchestră, ca să mă exprim aşa, care permite celorlalte instrumente să se raporteze la ea şi să funcţioneze armonios, deci să apară o muzică şi nu un zgomot în ceea ce emite corpul nostru”, detaliază Marian Velcea modul în care funcţionează dispozitivul. Dispozitivele  nu necesită întreţinere, nu se consumă şi au o durată de utilizare nedefinită  pentru o utilizare normală. Funcţionarea plasturilor electromagnetici  nu necesită baterii, acumulatori sau încărcarea cu energie electrică de la reţea.

De asemenea, pentru utilizarea  acestora  nu sunt necesare cheltuieli cu materiale consumabile, simpla aşezare deasupra punctelor de acupunctură fiind suficientă. Cercetătorul le recomandă celor care doresc să folosescă plasturii electromagnetici să apeleze mai întâi la un medic, care să le recomande utilizarea acestora, urmând ca apoi, cu ajutorul unui specialist, să identifice pe propriul corp punctele de acupunctură unde vor fi amplasate dispizitivele. Important de amintit este că plasturii nu trebuie folosiţi pe răni deschise, fiind total contraindicată o astfel de acţiune.

Nu prezintă riscuri pentru organism

În urma cercetărilor, Marian Velcea a ajuns la concluzia că celulele din corpul uman comunică printr-un câmp magnetic variabil. 

”Aici vine avantajul de a putea să comunici prin numeroase ţesuturi care  au multe straturi de ioni, cu protecţii energetice, ce împiedică informaţia electrică să pătrundă. Asta nu se întâmplă cu semnalul magnetic variabil, iar această disociere se realizează în cadrul dispozitivului nostru, unde  printr-un efect geometric se construieşte o structură de tipul cuşcă Faraday, care izolează vectorul intensitate-câmp electric de vectorul intensitate-câmp magnetic, care rămâne în zona bobinei de emisie, astfel încât unda electromagnetică se manifestă diferit în interiorul corpului faţă de modul cum s-ar comporta în exterior. Pentru că dispozitivul nostru nu are o baterie externă şi prin urmare nu are o emisie puternică, reuşeşte să influenţeze funcţionarea unor ţesuturi situate în adâncimea corpului”, ţine să precizeze Marian Velcea, care susţine că dispozitivul nu prezintă riscuri pentru organismul uman.

Avantajul interacţiunii prin câmp permite o proporţionalitate directă între mărimea dezechilibrului din organism şi cea  răspunsului plasturelui electromagnetic, acesta fiind singurul dispozitiv  bio-feed-back care îşi modifică permanent  modul de interacţiune cu corpul uman în funcţie de reacţia  acestuia.Aceste  caracteristici permit utilizatorilor fără o calificare medicală folosirea simplă a dispozitivelor pentru a-şi îmbunătăţi propria starede sănătate, doar  amplasand dispozitivele pe corp, în locurile dureroase sau recomandate.

Perna de călătorie care redă buna funcţionare a corpului

Marian Velcea a creat şi perna de călătorie sau centura cervicală, care a obţinut, de asemenea, medalia de Aur la Geneva. Perna de călătorie diminuează disconfortul generat de transportul pe distanţe lungi, indiferent de vehiculul utilizat-autocar, tren sau avion.

”Permite activarea unor puncte de acupunctură pe care noi le-am identificat şi ştim cum să le acţionăm, efectul fiind de diminuarea a durerilor cervicale, de cap, de instalare a unei stări de bună dispoziţie şi deci şi de diminuare a stresului concomitent cu creşterea energiei unor organe interne şi cu echilibrarea energetică a organismului. Efectul general este extrem de bun, mai ales când corpul este supus stresului şi efortului. Mă refer la deplasări de lungă durată şi efortul de a rămâne în anumite poziţii, deci mă refer la efort fizic şi psihic deopotrivă. Corpul îşi va recăpăta buna funcţionare, nu vei doar impresia că te simţi bine”, punctează Marian Velcea.

Imagine indisponibilă

Punctele de acupunctură din zona cervicală ajung în contactcu dispozitivele fixate pe pernă de călătorie şi dacă sunt în dezechilibru produc activarea dispozitivelor electronice bio-chips.Seproducelocalo interacţiune similară unui tratament de acupunctură,(dar fără efectele neplăcute ale înţepăturii acelor),al cărui efect este o reechilibrare energetică şi o îmbunătăţire a stării generale prin creşterea tonusului şi scăderea  nivelului de stres. Produsul a fost expus la Salonul Internaţionalde Invenţii Geneva2019 şi a fost inclus în competiţie la clasa M-Medicală, impresionând juriul, care i-a acordat medalia de aur. Un premiu special a fost atribuit şi de Taiwan Invention Association.

Cerceii de energizare

Invenţia a fost prezentată acum doi ani la salonul de invenţii de la Cluj-Proinvent şi s-a bucurat de un mare succes, mai ales în rândul doamnelor. ”Am colege şi prietene care nu se mai despart de cerceii cuantici, cum le mai spunem noi, pentru că, pe de o parte, fiind amplasaţi în zona lobilor urechilor, energizează centrul energetic al ochilor, iar pe de altă parte au un efect general de diminuare a stresului de până la 20%”, explică Marian Velcea.

Imagine indisponibilă

Cercetătorul a creat şi o versiune pentru bărbaţi a cerceilor, care sunt dispozitive de mărimea unui bănuţ, cu o grosime de sub un milimetru, ce pot fi ataşate cu un adeziv în spatele lobului urechilor. Invenţiile pot achiziţionate de pe site-ul emag.ro, la preţul de 150 de lei un set de două dispozitive de genul celor amintite. Dispozitivele nu necesită calibrări periodice, însă utilizatorii trebuie să fie atenţi pentru a nu le supune la şocuri mecanice sau electrice.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite