Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Verdict final în cazul criminalului care şi-a tăiat iubita în bucăţi. „Mi-a spus că nu mai sunt bun la pat”

3
14 Jul 2020 04:25:01
Autor: Valentin Trufasu
Dumitra Plopeanu şi Vasile Tofan Foto: IPj Brăila şi IPJ Galaţi
Dumitra Plopeanu şi Vasile Tofan Foto: IPj Brăila şi IPJ Galaţi

Un bărbat de 76 de ani din Galaţi şi-a ieşit din minţi pentru că partenera i-a spus că nu o mai satisface. În nebunia lui, bătrânul a lovit-o în neştire cu un cuţit, a tăiat-o în bucăţi şi i-a împrăştiat trupul într-un cimitir.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv, pe 4 iunie. pe gălăţeanul Vasile Tofan (76 ani) la 26 ani de închisoare pentru omor calificat şi profanare de cadavre. Bătrânul a fost obligat să le plătească la două dintre rudele victimei câte 35.000 de euro ca daune morale, după ce instanţa de fond stabilise iniţial ca acestea să primească fiecare câte 140.000 de euro.

Bătrânul a şocat comunităţile din Galaţi şi Brăila după ce au ieşit la iveală detaliile crimei comise de acesta în noaptea de 19 spre 20 iunie 2019. Brăileanca Dumitra Plopeanu (67 ani) era în apartamentul din Galaţi al lui Vasile Tofan. La un moment dat, între cei doi, care erau iubiţi de câteva luni, a izbucnit un conflict.

Amândoi erau beţi, iar femeia i-ar fi reproşat bărbatului că nu o satisface sexual, spunându-i că ”nu mai este bun de nimic”. Vasile Tofan şi-a pierdut cumpătul şi i-a aplicat Dumitrei Plopeanu 15 lovituri de cuţit în zone vitale (gât şi torace). „Mi-a spus că nu mai sunt bun la pat”, şi-a justificat criminalul, senin, faptele.

”În timp ce femeia era cu spatele, bărbatul a ridicat cuţitul şi i-a aplicat 3 lovituri consecutive în zona cefei. Victima a căzut, însă inculpatul a continuat să îi aplice lovituri cu cuţitul în zona gâtului. El a urmărit secţionarea carotidei, aplicându-i cele trei lovituri pe o porţiune de aproximativ 3-4 centimetri în jurul carotidei. Victima s-a zbătut încercând să scape, astfel că inculpatul nu a reuşit să secţioneze complet artera carotidă. Victima a continuat să se împotrivească cu mişcări disperate şi a reuşit să se târască până în holul apartamentului, ea gesticulând cu mâinile pentru a se apăra. Inculpatul a mai aplicat 4 lovituri cu cuţitul, două dintre acestea extrem de puternice, fiind aplicate în zona superioară a toracelui şi perforând plămânul. Aceste lovituri au cauzat o hemoragie puternică şi au condus la neutralizarea victimei. Femeia a încetat să mai opună rezistenţă şi a intrat în stare de şoc, ea fiind slăbită din cauza hemoragiei”, se menţionează în rechizitoriu.

Tranşată ca la abator

Conştient de faptul că victima murise, a dus cadavrul în baie şi, în cadă, l-a tăiat în bucăţi. Scandalul şi crima s-au petrecut la doar câţiva metri de secţia de Poliţie nr. 2 din Galaţi, într-un bloc în care în toate apartamentele sunt locuite, la o oră cînd toată lumea era acasă, dar nimeni nu a observat nimic suspect.

Vasile Tofan este dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă FOTO Costel Crângan

“Inculpatul a continuat depesarea cadavrului, detaşând piciorul drept şi braţul stâng al victimei. S-a oprit şi a luat o sacoşă şi a încercat să împacheteze braţele, însă deja se instalase rigiditatea mortală, astfel că bărbatul s-a apucat să  cresteze cu cuţitul părţi din braţe şi picioare, apoi a secţionat cu cuţitul porţiunea pelvino-abdominală a victimei. A împachetat apoi bucăţi din trupul femeii în două colete separate, respectiv într-un sac menajer şi o sacoşă de rafie. Ulterior, inculpatul a cărat pe rând coletele şi le-a depozitat în autoturismul său parcat în garaj. La primul drum a transportat cele două colete şi braţele şi picioarele, apoi sacoşa cu bucata posterioară a corpului şi ultima dată a transportat coletul cu trunchiul şi capul”, a precizat procurorul de caz în actul de acuzare.

S-a dat de gol la beţie

După cum a mărturisit în faţa procurorilor, Vasile Tofan a pus bucăţile de cadavru (i-a tăiat mâinile, picioarele şi capul) în patru saci de rafie, după care a dus sacii, unul câte unul, în zona cimitirului Sf. Lazăr (în apropiere de centura ocolitoare a oraşului) şi i-a lăsat lângă un gard.

Spera ca mirosul de putrefacţie să treacă neoservat, dată fiind apropierea cu cimitirul şi faptul că de regulă în zonă sunt multe resturi de câini morţi, care au fost loviţi de numeroasele tiruri ce trec cu viteză pe şoseaua de centură.

După aceea, criminalul a făcut curăţenie în apartament şi a plecat într-un sat din judeţul Bacău, unde are o casă primită moştenire şi în care locuieşte din când în când. De menţionat este că Dumitra Plopeanu era căutată din data de 16 iunie 2019, atunci când sora ei a reclamat la Poliţia din Brăila că aceasta plecase de acasă, într-o destinaţie necunoscută, şi că nu mai răspundea la mobil.

Probabil că Vasile Tofan nu ar fi fost prins prea curând dacă, la beţie, n-ar fi povestit unui cunoscut din satul băcăuan în care s-a refugiat, că a omorât-o pe femeie. Poliţia a aflat despre crimă în urma unui apel la 112 făcut de cel căruia criminalul i-a mărturisit totul. Omul a povestit că, iniţial, a crezut că prietenul său de pahar spune minciuni pentru a-l impresiona, dar ulterior şi-a dat seama că totul ar putea fi real, iar el ar putea fi acuzat de tăinuirea oribilei crime.

Poliţiştii au descins la locul indicat (zona cimitirului Lazăr din Galaţi), unde au găsit patru saci de rafie plini cu părţi din trupul victimei. Pus în faţa probelor, criminalul a recunoscut fapta, iar pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă.

Vă mai recomandăm:

Crimă în stil mafiot comisă de un român din Franţa. L-a executat pe amantul soţiei sale cu trei focuri de armă, apoi l-a jefuit

Pedeapsa record, ca pentru crimă, primită de un escroc în serie din Galaţi. Câţi ani de închisoare are de executat

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

gigione delaDJ
14.07.2020, 08:44:47

Păi deh bă umflatule, ce voiai? Să fi zis bogdaproste că şi a făcut aia pomană cu tine! Dacă scoteai mai mulţi bănişori, intrau şi laudele în meniu:)))

-1 (1 vot)
Alexandru Preda
14.07.2020, 09:22:48

Nu ajunge bine femeia care fuge după bărbați la bătrânețe, în loc sa ii mulțumească lui Dumnezeu ca are casa ei, pensia ei, poate și copii pe undeva, sănătoși, realizați și la casa lor. A fugit după sex și a sfârșit în zeci de bucatele,executata de un psihopat. Oameni care au îmbătrânit degeaba..

+1 (1 vot)
The Fog
14.07.2020, 11:04:00

Asta a iesit din aceeasi matrita cu Dinca ot Caracal?

0 (2 voturi)