Galaţi

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Asfaltul proaspăt turnat pe o stradă din Galaţi, spart pentru a repara o conductă avariată în timpul lucrărilor. „E ca-n balada meşterului Manole!”

2
19 Jul 2019 11:59:13
Autor: Costel Crangan
Şanţul săpat de muncitori este într-o zonă refăcută acum nici o lună FOTO captură video
Şanţul săpat de muncitori este într-o zonă refăcută acum nici o lună FOTO captură video

Carosabilul din zona sensului giratoriu de la intrarea în Galaţi dinspre DN25 şi DN2B a rămas neted mai puţin de o lună de la finalizarea modernizării intersecţiei şi a bulevardului Brăilei. Explicaţia muncitorilor care au spart asfaltul este că nu s-a ştiut că ţeava de sub stradă are probleme.

Spargerea asfaltului proaspăt turnat, la câteva zile sau săptămâni de la finalizarea lucrării, pare să fi devenit o tradiţie românească extinsă. Nu de alta, dar rar se întâmplă ca modernizarea unei străzi să nu fie urmată, rapid, de un nou şantier, care transformă lucrul nou într-o cârpeală dezolantă.

În municipiul Galaţi, în ultima săptămână, două străzi importante, proaspăt refăcute, au căzut sub picamerul nemilos al meşterului Dorel. Prima a avut de suferit strada Basarabiei, a cărei modernizare nici măcar nu s-a încheiat, dar care este răscolită deja de muncitorii de la Distrigaz.

Aceştia au descoperit, la începutul săptămânii, că o conductă de gaze din zonă are scăpări, aşa că au spart vitejeşte strada, pe o suprafaţă extinsă, pentru a rezolva problema. Primăria Galaţi a pus în vedere companiei că trebuie să aducă asfaltul la starea iniţială, în caz contrar riscând să plătească daune consistente.

A doua zi de la începerea săpăturilor pe Basarabiei, un alt şantier a apărut pe o stradă proaspăt modernizată. Muncitorii unei firme private (aflată, spun ei, sub contract cu Primăria sau cu compania de utilităţi Apă Canal; nu au ştiut să ne explice) au spart asfaltul turnat de circa o lună în zona sensului giratoriu de la ieşirea din Galaţi către Barboşi (spre DN3B si DN25).

Muncitorii ne-au mărturisit că au fost nevoiţi să înlocuiască o ţeavă despre care nu se ştia iniţial că are probleme, dar care cauza probleme în zona trotuarului. De fapt, se pare că la refacerea infrastructurii din zonă a fost rupt racordul dintre o conductă magistrală şi cea secundară, ce deserveşte blocul din apropierea intersecţiei.

„E ca în balada meşterului Manole. Ce ziua lucra, noaptea  se surpa. Aşa fac şi Doreii noştri de pe şantier. Nu-s în stare să facă mai mult decât strică, iar când zici că au terminat, în sfârşit, descoperi că se apucă să o ia de la capăt. Ăştia nu sapă doar în străzile noi. Sapă în buzunarele noastre”, ne-a spus Liviu Micu, unul dintre cei care ne-au semnalat şantierul apărut pe strada tocmai refăcută.

Cele două situaţii, semnalate de gălăţeni pe reţelele de socializare, au trezit numeroase reacţii, unele virulente, la daresa administraţiei oraşului. Pe de o parte, oamenii au criticat lipsa de eficienţă şi de organizare în realizarea proiectelor de infrastructură, argumentând că este nefiresc ca înainte de asfaltarea unei străzi să nu fie verificate şi reparate toate reţelele subterane aferente.

Pe de altă parte, în discuţii au intervenit şi mai multe persoane din anturajul PSD-ALDE (consilieri, activişti etc), care au încercat să discrediteze informaţiile (pe motiv că ar fi vechi de un an, lucru neadevărat) şi să inducă ideea că ar fi vorba de manipulare şi dezinformare. Acest lucru a stârnit o dezbatere furtunoasă pe internet, prilej cu care nu au lipsit vorbele grele, înjurăturile şi ameninţările cu plângeri penali. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Sacha Durand
19.07.2019, 18:24:23

Nu e de mirare ce se intampla in "imparatia" baronilor rosii,din care face parte si Galati-ul ! Oras unde coruptia e endemica si unde penalii se afla in varful piramidei !....aducand cu forta angajatii la mitingurile ciumei rosii !

OmTacut
20.07.2019, 00:45:41

Am impresia ca foarte multi Dorei de acest fel au ramas in Romania si este foarte bine dacă rămân in tara.

Modifică Setările