Galaţi

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Contrabandist de alcool depistat la Galaţi. Omul îşi făcuse o mică afacere din a duce băutură în Irlanda

0
11 Jun 2020 13:26:40
Autor: Costel Crangan
Microbuzul era burduşit cu colete transportate ilegal FOTO Poliţia de Frontieră
Microbuzul era burduşit cu colete transportate ilegal FOTO Poliţia de Frontieră

Româno-basarabeanul de 29 ani de ani făceau un soi de curierat fără autorizaţie pe relaţia Republica Moldova-Irlanda (via România), coletele transportate conţinând, printre altele, şi băuturi spirtoase (vodcă, coniac, whisky) de contrabandă.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, au reuşit să strice afacerea internaţională, dar ilegală, de cărăuşie de alcool a unui româno-basarabean în vârstă de 29 de ani.

În data de 10 iunie, în jurul orei 4.30, poliţiştii de frontieră gălăţeni, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe o arteră din municipiul Galaţi, un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în România, condus de Radu I. un tânăr cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească.

Ce căuta omul pe la Galaţi este destul de greu de spus, dat fiind că domiciliul stabil al lui este în Iaşi şi că a plecat de la Chişinău cu destinaţia Irlanda. În fine, dincolo de traseul ca sinuos ales şi de ora bizară (probabil că a sperat că vor fi mai puţine controale), dublul cetăţean a ieşit în evidenţă şi cu o „dublă” de infracţiuni.

„La controlul de frontieră colegii noştri au constatat că persoana în cauză transporta mai multe colete fără a deţine autorizaţie. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia, poliţiştii de frontieră au descoperit, în unele dintre colete, 111 sticle care conţineau 68,9 litri de băuturi alcoolice”, a precizat Poliţia de Frontieră.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că pachetele au fost ridicate de la diverse persoane din Republica Moldova pentru a fi transportate către rudele acestora din Dublin, Irlanda, contra unor sume de bani. Ba chiar a recunoscut că a mai făcut asta şi altădată şi n-a fost nicio problemă.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării în vederea continuării cercetărilor a întregii cantităţi de alcool. De asemenea, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările