Galaţi

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Un fost primar, filmat în timp ce bântuia fantomatic, noaptea, pe holurile primăriei, la două săptămâni după pierderea alegerilor

3
26 Aug 2016 13:10:38
Autor: Costel Crangan
Captură video după imaginile surprinse de sistemul de supraveghere al primăriei Tecuci
Captură video după imaginile surprinse de sistemul de supraveghere al primăriei Tecuci

În imagini se poate vedea cum Daniel Gerhard Ţuchel, fostul primar al Tecuciului,  iese dintr-un birou din clădirea primăriei, cocoşat de un bagaj greu, în ziua de 23 iunie (la mai bine de două săptămâni de la pierderea alegerilor), puţin după ora 23,00. Fostul edil se mişcă fantomatic pe holurile în beznă, folosindu-se de o lanternă.

Fostul primar al municipiului Tecuci, liberalul Gerhardt Daniel Ţuchel ar putea fi acuzat de furt, după ce a ieşit la iveală că în seara zilei de 23 iunie 2016 (la mai bine de două săptămâni după pierderea alegerilor), în intervalul orar 22,00-23,00, a intrat pe uşa din spate în sediul Primăriei, de unde a plecat cu o geantă foarte grea.

Imaginile au fost suprinse de camerele de supraveghere ale instituţiei şi au ajuns în atenţia opiniei publice pe 25 august, după ce un site tecucean (ProTecuci.eu) le-a publicat pe canalul youtube, fără a preciza modul cum a intrat în posesia acestora.

Dincolo de controversa legată de faptul că, totuşi, sistemul de supraveghere al unei instituţii publice nu ar trebui să fie atât de prost securizat încât oricine să poată obţine imaginile suprinse de el, dezvăluirea a produs un imens scandal în urbea din sudul Moldovei.

Fostul primar Gerhardt Daniel Ţuchel este acuzat că ar fi intrat fără drept în instituţie, însă lucrurile sunt departe de a fi clare, în acest moment fiind în derulare o anchetă a Poliţiei.

În fapt, în seara zilei de 23 iunie 2016, când fostul primar, însoţit de soţia lui, Narcisa Helena Ţuchel (fostă, până în iunie, primăriţă a comunei Ţepu), a pătruns în sediu, noul primar încă nu depusese jurământul (avea să o facă pe 25 iunie), deci nu intrase în funcţie.

Strict juridic, Daniel Gerhard Ţuchel era încă primarul Tecuciului, însă vizita lui în clădire, în toiul nopţii, trezeşte suspiciuni deoarece s-a petrecut după orele de program şi nu a fost consemnată în registrul de poartă, aşa cum prevede regulamentul de ordine interioară în cazul unor astfel de situaţii.

Atmosfera de clandestinitate este întărită de faptul că luminile de pe tot etajul unde se află biroul primarului au fost lăsate stinse pe tot parcursul vizitei, fostul primar folosindu-se de o lanternă.

Mai trebuie elucidat şi ce conţinea geanta grea şi voluminoasă cu care Ţuchel a părăsit instituţia aproape de miezul nopţii. În principiu, ar putea să fie lucruri personale, însă cum o ceremonie de predare a biroului către noul primar nu a mai avut loc, se poate bănui orice.

Fostul primar al Tecuciului nu a putut fi contactat pentru a-şi formula un punct de vedere.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Adrian Foangă
26.08.2016, 15:00:38

Fura TOT nenorocitul, pana si fata de masa a luat-o.

jsdhjfjcjcc ccvfcgv
26.08.2016, 17:37:14

In geanta era mita trudita.

Viorel Viorel
27.08.2016, 12:19:54

Internetul nu face rau la nimeni. Socializarea , informatia , timpul liber sunt accesibile tuturor si cred ca nu conteaza varsta.Este o inventie fenomenala si societatea avea nevoie de internet. Este clar ca daca nu ai o aplecare spre citit carti , cu sau fara internet tot nu citesti.As spune ca este benefic celor ce nu citesc carti deoarece pot gasi pe internet informatii de aceasta natura. Acum fiecare cu judecata lui.