Galaţi

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Haine şi încălţăminte presupus „de firmă”, dar false, confiscate de poliţiştii de frontieră gălăţeni şi brăileni

0
16 Oct 2018 16:28:44
Autor: Costel Crangan
Haine falsificate confiscate la Galaţi FOTO Poliţia de Frontieră
Haine falsificate confiscate la Galaţi FOTO Poliţia de Frontieră

Valoarea de piaţă a mărfurilor confiscate se ridică la circa 120.000 de lei. Acestea urmau să fie vândute ca fiind originale prin intermediul unor site-uri specializate. Un brăilean de 32 de ani s-a ales cu dosar penal în cauză.

Poliţiştii de frontieră gălăţeni şi brăileni au depistat, în urma unei percheziţi efectuate la domiciliul unui bărbat din municipiul Brăila, peste 60 de bunuri a căror valoare depăşeşte suma de 120.500 lei, susceptibile a fi contrafăcute, bunuri care urmau să fie valorificate prin vânzare în mediul online.

În urma acţiunilor specifice desfăşurate la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi şi al Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila – I.T.P.F. Iaşi, au fost obţinute informaţii cu privire la realizarea de acte şi fapte de comerţ cu bunuri susceptibile a fi contrafăcute.

Astfel, în urma documentării efectuate, în data de 15 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, în baza autorizaţiei emise de Judecătoria Brăila, au efectuat o percheziţie pe raza municipiului Brăila, la domiciliul cetăţeanului român C.I., în vârstă de 32 de ani.

În urma percheziţiei efectuate au fost descoperite peste 60 de bunuri (articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte), toate având inscripţionate însemne ori logouri ale unor mărci protejate.

Pe timpul cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că bunurile urmau să fie comercializate pe diferite site-uri de specialitate, ca produse originale, pentru a obţine profit.

Poliţiştii de frontieră au ridicat bunurile susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare estimată la aproximativ 120.555 lei, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările