Galaţi

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Mai mulţi tineri drogaţi, reţinuţi de Poliţie pe străzile Galaţiului. Printre aceştia se află şi un copil de 16 ani

0
8 Sep 2015 11:01:31
Autor: Costel Crangan
Tinerii avea "marfa" în mai multe pliculeţe. FOTO. PLG
Tinerii avea "marfa" în mai multe pliculeţe. FOTO. PLG

Tinerii au fost opriţi pentru controale de rutină, după ce oamenii legii au observat că au un comportament ciudat. Asupra suspecţilor au fost găsite tot felul de „bazaconii” psihotrope interzise prin lege, din categoria etnobotanicelor şi a drogurilor de sinteză. Ei au recunoscut că se drogau.

Se înmulţesc pe zi ce trece, la Galaţi, cazurile de persoane drogate, fie depistate pe stradă, fie ajunse la spital sub influenţa substanţelor psihotrope. Numai în ultimele două zile, poliţiştii gălăţeni au depistat, pe străzi, cinci persoane care consumaseră droguri şi care aveau asupra lor diferite catităţi de astfel de substanşe, în special din categoria „etnobotanice”.

Drogaţi în Centru

Trei dintre suspecţi au fost reţinuţi în plin centrul Galaţiului, pe strada Brăilei, acolo unde echipajul de Intervenţie Rapidă din cadrul Poliţiei Locale i-a oprit în prima fază pentru că traversau strada neregulamentar. De fapt, potrivit oamenilor legii, cei trei mergeau haotic, părând într-o stare de dezorientare ciudată, ceea ce a indus suspiciunea că fie sunt beţi, fie drogaţi.

Primul dintre suspecţi, George D., în vârstă de 21 ani, din Galaţi, avea asupra lui o râşniţă  metalică pentru tutun şi un pachet de foiţe pentru confecţionat ţigarete. A doua persoană – Claudiu L., de 21 ani, tot din Galaţi, deţinea într-un rucsac un plic de foiţe pentru ţigarete şi un altul, care conţinea o substanţă vegetală, de culoare verde.

Fiind întrebat de unde are produsele, acesta a declarat că le-a procurat de la o  persoană, contra sumei de 10 lei şi că inhalarea fumului îi producea o stare de bine, de relaxare.

„În cazul persoanelor ăn cauză au fost întocmite acte procedurale care împreună  cu persoanele în cauză şi bunurile găsite asupra lor, au fost predate Secţiei 2 Poliţie, în vederea continuării cercetărilor”, ne-a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei locale Galaţi.

Drogaţi şi în gară

Patrulele mixte, alcătuite din poliţişti locali şi agenţi din cadrul Postului de Poliţie Transporturi Galaţi, au observat în apropierea Staţiei CFR Galaţi, la ore diferite, două persoane care aveau un comportament suspect, foarte agitat şi având pupilele dilatate.

Cei în cauză au fost conduşi la la sediul Postului de Poliţie TF, verificaţi în bazele de date şi identificaţi ca fiind Valentin G., în vârstă de 16 ani, din Galaţi şi Adrian D., de 19 ani, tot din Galaţi.

La efectuarea controlului corporal, asupra minorului Valentin G., în buzunarul pantalonului, a fost găsit un pliculeţ din plastic, cu autoînchidere, ce conţinea un material vegetal de culoare verde, mărunţit, ce prezintă suspiciuni că ar fi substanţă interzisă. Cu privire la provenienţa acestuia, susnumitul a declarat verbal că l-a cumpărat achitând suma de 20 lei.

Tot în urma controlului corporal, asupra lui Adrian D., s-au găsit două pliculeţe din material plastic, ce conţineau un material vegetal de culoare verde, mărunţit, o ţigară confecţionată manual, ce conţinea o substanţă mărunţită verde, consumată parţial şi o parte dintr-o rolă de hârtie cu lungimea de 50 cm. Despre provenienţa acestora, susnumitul a declarat verbal că le-a cumpărat de la o persoană contra sumei de 80 lei.

În ambele cazuri au fost întocmite actele procedurale, bunurile fiind ridicate, ambalate şi sigilate în vederea continuării cercetărilor.

Video
Video

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările