Galaţi

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Mircea Duşa în Poligonul Smârdan: „Astăzi a avut loc o defăşurare impresionantă de forţe”

0
21 Apr 2015 23:30:53
Autor: Oana Cernat
La eveniment a participat şi generalul Sir Adrian Bradshaw. Foto: MApN
La eveniment a participat şi generalul Sir Adrian Bradshaw. Foto: MApN

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şi generalul Sir Adrian Bradshaw, adjunctul comandantului suprem al Forţelor Aliate din Europa, au mers astăzi în Poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi pentru a lua parte la un exerciţiu militar bazat pe un scenariu fictiv

Peste 2.200 de militari cu armament şi tehnică de luptă din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova, României şi Statelor Unite ale Americii s-au antrenat astăzi în poligonul Smârdan.

La eveniment a participat şi ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa. Acesta a fost însoţit de generalul Sir Adrian Bradshaw, adjunctul comandantului suprem al Forţelor Aliate din Europa.

Vremea capricioasă a făcut ca elicopterele cu care au venit cei doi oficiali să aterizeze cu întârziere. Alături de aceştia a fost prezent şi şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, şi ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummel.

După ce au inspectat elementele de tehnică militară, ministrul şi generalul Sir Adrian Bradshaw au urmărit desfăşurarea unui exerciţiu amplu, bazat pe un scenariu fictiv, care a presupus derularea unei lupte şi a unei operaţiuni de stabilitate.

Exerciţiul „Wind Spring 15, care se desfăşoară între 16 şi 30 aprilie, are ca scop antrenarea în comun, într-o concepţie unitară, a militarilor din ţări membre ale NATO sau partenere, pentru menţinerea capacităţii operaţionale a structurilor şi îndeplinirea cerinţelor specifice de interoperabilitate şi standardizare ale Alianţei Nord-Atlantice şi ale Uniunii Europene.

În cadrul Wind Spring 15 au loc exerciţii de comandament, trageri de luptă şi rezolvarea unor situaţii tactice complexe în care au fost folosite sistemele antiaeriene pe şenile GHEPARD, transportoarele blindate 4x4, transportoarele de evacuare medicală tip MEDEVAC şi tancurile TR 85 M1, atât de apreciate de generalul Sir Adrian Bradshaw. Acesta se va afla timp de două zile, 21 şi 22 aprilie, într-o vizită oficială în ţara noastră.

Exerciţiul face parte din seria activităţilor de instruire în comun care se desfăşoară atât în ţară cât şi în afara teritoriului naţional, în cadrul operaţiei „Atlantic Resolve”, pentru demonstrarea măsurilor de reasigurare adoptate în cadrul Consiliului Nord-Atlantic privind asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale, în special în actualul climat de securitate din flancul estic al NATO.

Exerciţiul „Wind Spring 15” în Poligonul Smârdan

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările