Galaţi

articolul anterior articolul urmator

VIDEO S-a finalizat procesul poliţistului infractor, judecat în libertate, deşi a fost  condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

0
21 Mar 2018 19:46:37
Autor: Valentin Trufasu
Maşina plină cu ţigări de contrabandă a poliţistului de frontieră Foto: arhivă Adevărul
Maşina plină cu ţigări de contrabandă a poliţistului de frontieră Foto: arhivă Adevărul

Curtea de Apel Galaţi  urmează să pronunţe verdictul definitiv în cazul lui Daniel Necula, agent de poliţie în cadrul Serviciului Poliţiei de Frontieră Galaţi, condamnat în primă instanţă de Tribunalul Galaţi la închisoare cu executare pentru contrabandă.

Curtea de Apel Galaţi a încheiat cercetarea judecătorească, pe 20 martie, în cazul poliţistului de fontieră acuzat de contrabandă. Judecătorii se vor pronunţa definitiv în acest caz pe 27 martie.
 
Daniel Necula, agent de poliţie în cadrul Serviciului Poliţiei de Frontieră Galaţi, condamnat iniţial la 5 ani şi 6 luni pentru contrabandă, este judecat în prezent şi într-un alt dosar penal, tot pentru contrabandă. Conform anchetatorilor, Ali Silviu, Şerban Mihăiţă, Comănescu Neculai-Titi, Nevodaru Cornel şi Brener Marian-Claudiu au constituit un grup infracţional organizat cu ajutorul lui Daniel Necula. 

 

Pe 18.10.2012, contrabandiştii au fost depistaţi în flagrant în timp ce introduceau în ţară importante cantităţi de ţigări, ocazie cu care în autoturismul poliţistului Daniel Necula au fost descoperite 22.000 de pachete de ţigări şi suma de 40.000 lei. Pe 26.04.2016 colegii săi de la Poliţia de Frontieră Galaţi au avut surpriza să îl găsească pe Daniel Necula într-unul din cele trei autovehicule oprite în trafic pe DN 24 D, ce se deplasau dinspre zona de frontieră spre spaţiile de depozitare din municipiul Galaţi. 

În urma percheziţionării  autovehiculelor, în două dintre acestea a fost găsită şi ridicată cantitatea de 55.912 pachete de ţigări. În paralel, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Gărzii de Coastă – Sectorul Poliţiei de Frontieră Isaccea, s-au efectuat 11 percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale unor persoane de pe raza municipiilor Galaţi, Vaslui şi Craiova. 

Au fost găsite cu acel prilej şi ridicate alte 21.441 pachete de ţigări de contrabandă de diferite mărci. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 625.000 lei. Pe 22 septembrie 2017, Tribunalul Galaţi l-a condamnat într-un alt dosar penal pe Daniel Necula la 6 ani şi 8 luni de închisoare, aceeaşi pedeapsă primind-o şi complicii săi. 

Poliţistul contrabandist şi complicii săi au fost prinşi în flagrantÎn plus, poliţistul de frontieră şi partenerii săi de fărădelegi au fost obligaţi să achite şi câte 1,2 milioane de lei fiecare în contul prejudiciului cauzat statului prin neplata taxelor pentru ţigările de contrabandă introduse în ţară.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările