Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Zeci de adolescenţi s-au întrecut într-o competiţie de argumentare şi gândire critică, la Galaţi

0
25 May 2019 12:19:12
Autor: Valentin Trufasu
Profesoara Ana Maria Costiuc alături de elevii săi la Olimpiada Tinerii Dezbat Foto: Valentin Trufaşu
Profesoara Ana Maria Costiuc alături de elevii săi la Olimpiada Tinerii Dezbat Foto: Valentin Trufaşu

Elevii de la diferite licee din Galaţi au organizat dezbateri în format academic, susţinând pe rând punctul de vedere al Guvernului, al Parlamentului şi cel al Opoziţiei pe diverse teme de interes general.

Astăzi, 25 mai, a avut loc etapa judeţeană a Olimpiadei Naţionale Tinerii Dezbat la Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Galaţi, o competiţie de argumentare şi gândire critică.

La olimpiada ajunsă la a treia ediţie au participat 36 de elevi şi 18 profesori, 12 dintre aceştia fiind şi coordonatori ai echipelor de tineri înscrişi în concurs, ceilalţi 6 fiind arbitri independenţi.

”Elevii participă în echipe de câte trei persoane, meciurile se desfăşoară în formatul tipic al dezbaterilor academice. Într-o dezbatere o echipă este susţinătorul punctului de vedere al Guvernului sau al Parlamentului, iar cealaltă este în Opoziţie. Dezbaterea are loc pe nişte moţiuni stabilite de Ministerul Educaţiei, astfel încât elevii au avut timp să îşi pregătească susţinerile”, ne-a declarat Octavian Pătraşcu, inspector şcolar pentru proiecte educaţionale la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.

FOTO Valentin Trufaşu

Olimpiada s-a desfăşurat pe două secţiuni (începători şi avansaţi), urmând ca elevii care vor ocupa primele locuri să se califice la olimpiada naţională, care va avea loc în intervalul 9-13 iulie la Piatra Neamţ.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii