Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Ziua Porţilor Deschise la instanţele arondate Curţii de Apel. Orice persoană interesată poate afla circuitul unui dosar şi cum funcţionează instanţele

0
22 Oct 2019 20:02:31
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Pe 25 octombrie va fi sărbătorită în întreaga Uniune Europeană Ziua Europeană a Justiţiei, eveniment ce va fi celebrat şi de România.

Celebrarea Zilei Europene a Justiţiei are ca raţiune principală crearea unui eveniment simbolic, pentru a reaminti că justiţia este, în primul rând şi cel mai important, un serviciu pentru cetăţeni, care le dă dreptul de a-şi rezolva disputele private şi de a-şi afirma drepturile.

În acest sens, la Curtea de Apel Galaţi se va organiza pe 25 octombrie, începând cu ora 8,30, o manifestare de tipul „uşilor deschise”, eveniment la care sunt invitaţi să participe elevi şi studenţi, precum şi orice persoană interesată în cunoaşterea şi înţelegerea sistemului judiciar şi a actului de justiţie.

Astfel, cei interesaţi sunt aşteptaţi să afle în mod nemijlocit despre activitatea specifică unei instanţe de judecată, despre circuitul dosarelor în instanţă, de la primirea unei cereri de chemare în judecată şi înregistrarea acesteia, până la soluţionarea ei sau despre cum se poate accede într-o profesie juridică, intrând în dialog cu reprezentanţii Curţii de Apel Galaţi sau vizitând compartimentele de specialitate din cadrul instanţei, în funcţie de disponibilitatea acestora şi fără a perturba activităţile curente ale acesteia.

La punctul de informare-documentare din cadrul Biroului de Informare şi Relaţii Publice (Camera P3 - parter) vor fi distribuite, gratuit, broşuri informative privind „Admiterea în magistratură”, „Organigrama 2019”, „Organizarea sistemului judiciar”, „Ziua porţilor deschise”.

De asemenea, broşurile pot fi consultate accesând portalul Curţii de Apel Galaţi la adresa: http://portal.just.ro/44/SitePages/acasa_default.aspx?id_inst=44

Accesul în Palatul de Justiţie va fi permis oricărei persoane, în baza unui document de identitate.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii