Giurgiu

articolul anterior articolul urmator

Începe furnizarea căldurii în municipiul Giurgiu. Cât va costa gigacaloria iarna aceasta

1
13 Oct 2018 15:55:16
Autor: Călin Gavrilaş
Primăria oraşului Giurgiu                                                               FOTO Arhivă
Primăria oraşului Giurgiu                                                               FOTO Arhivă

Beneficiarii agentului termic distribuit de Global Energy Production vor scoate mai mulţi bani din buzunar în iarna 2018-2019. Primarul oraşului a anunţat cu cât se va scumpi gigacaloria.

Furnizarea căldurii va începe de luni, 15 octombrie, a anunţat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu. Toate unităţile de învăţământ, instituţiile publice şi asociaţile de locatari care au solicitat aceasta, vor fi încălzite.

„Probele au fost făcute. De luni vom da drumul la căldură în sistemul public, dar şi administraţiilor de locatari care au cerut acest lucru,” a precizat primarul Nicolae Barbu.

Global Energy Production aduce la cunoştinţa consumatorilor faptul că se primesc în continuare cereri pentru furnizarea agentului termic înaintea datei de 1 noiembrie 2018.

pentru iarna 2018-2019, Consiliul Local Giurgiu a stabilit preţul gigacaloriei la valoarea de 416 lei. S-a votat astfel creşterea de la valoarea de 383, stabilită în anul 2012.

Motivele invocate de operatorul SC. Global Energy Production pentru majorarea preţului gigacaloriei au fost: majorarea preţului la gazele naturale din ultimii 5 ani cu aproximativ 45%,  creşterea salariului minim pe economie cu 237% în ultimii 5 ani şi nu în ultimul rând creşterea ponderii pierderilor tehnologice în reţelele de transport şi distribuţie cu 45%, creştere generată de deconectarea masivă a consumatorilor de energie termică de la sistemul de încălzire centralizat.

Pe aceeaşi temă:

Instructor auto cercetat pentru trafic de influenţă. Cât era şpaga pentru promovarea traseului

Percheziţii în Capitală şi 4 judeţe la evazionişti din domeniul construcţiilor de clădiri rezidenţiale

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Jedi Blade
13.10.2018, 22:07:55

In Bucuresti puteau sa dea caldura din sera aceasta !