Autorităţile din Giurgiu impun obligativitatea purtării măştii de protecţie în unele spaţii deschise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din judeţul Giurgiu au votat, marţi, măsuri restrictive al căror rol este acela de prevenire a răspândirii COVID-19, printre acestea numărându-se obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, fiind exceptaţi copiii mici şi persoanele care fac efort fizic intens.

De asemenea, se impun interdicţii în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţii unor agenţi economici.

"Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise: faleze, pieţe deschise, târguri/oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă, cu excepţia următoarelor categorii de persoane: persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante; copii cu vârsta mai mică de 5 ani”, a decis, marţi, în şedinţă online, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu.

Totodată, a fost instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 de metri în apropierea unităţilor şcolare, la intrarea şi ieşirea elevilor de la cursuri.

Prin aceeaşi hotărâre a fost interzisă desfăşurarea activităţii cu publicul a operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc, a restaurantelor şi cafenelelor în intervalul orar 22:00 – 06:00.

Între orele 06:00 – 22:00, este permisă desfăşurarea activităţii cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, cu condiţia limitării în interior a numărului de clienţi la 50, respectiv cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

CJSU Giurgiu a aprobat, de asemenea, ca persoanele alese la scrutinul din 27 septembrie pot depune jurământul online, dacă se află în izolare sau în carantină.

Activitatea Teatrului "Tudor Vianu" din municipiul Giurgiu va fi permisă numai cu păstrarea unei distanţe de un scaun liber între persoane, respectiv un rând liber între rândurile ocupate de persoane.

"Toate instituţiile publice şi private, precum şi operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Giurgiu şi comuna Iepureşti au obligaţia analizării modului de desfăşurare a activităţii în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru. Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localităţi”, a mai decis CJSU Giurgiu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite