Giurgiu

articolul anterior articolul urmator

Bugetari ajunşi în pragul disperării: îşi amanetează bunurile ca să aibă cu ce trăi

15
8 Dec 2018 15:04:07
Autor: Călin Gavrilaş
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Creşterea salariilor, fără a creşte şi bugetul alocat instituţiei, a făcut ca DGASPC Giurgiu să intre în blocaj financiar. Angajaţii instituţiei sunt disperaţi şi anunţă că vor ieşi în stradă.

Peste 800 de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu, reprezentaţi de Sindicatul Protecţia Copilului Giurgiu, afiliat la Federaţia PUBLISIND, au declanşat conflictul de muncă prin adoptarea unor măsuri de protest care vor merge până la blocarea totală a activităţii.

Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că de 2 luni nu şi-au mai primit salariile şi de alte 5 luni, DGASPC Giurgiu nu a plătit contribuţiile sociale. Astfel, începând cu data de 10 decembrie, toţi angajaţii DGASPC Giurgiu vor declanşa o grevă de avertisment prin purtarea unor banderole, urmând ca în data de 12 decembrie, începând cu ora 10:00 să protesteze în faţa instituţiei. De la ora 11:00 protestatarii se vor deplasa în marş spre Consiliul Judeţean Giurgiu unde vor rămâne până la ora 13:00.

Dacă până la finalizarea protestului, salariile şi contribuţiile sociale nu vor fi plătite, începând cu data de 13 decembrie, angajaţii DGASPC Giurgiu sunt decişi să blocheze activitatea pe termen nedeterminat.

„Bătaia de joc la adresa colegilor noştri nu poate să mai continue nici o zi! Membrii noştri au fost nevoiţi să îşi amaneteze obiectele personale, să se împrumute cu dobânzi foarte mari la instituţii financiare nebancare şi să trăiască zilnic cu frica executării silite pentru neplata ratelor bancare. Promisiunile deşarte din ultimele luni, au demonstrat că la nivelul instituţiilor din Giurgiu domneşte haosul iar incompetenţa atinge un nivel care este de natură să pună în pericol sute de beneficiari aflaţi în sistemul de protecţie socială”, se arată într-un comunicat al sindicatelor.

Situaţia la DGASPC Giurgiu este chiar mai gravă. În afara salariilor şi contribuţiilor neplătite, instituţia nu are bani de utilităţi, medicamente, parafarmaceutice şi produse igienico-sanitare. „Notificări cu privire la sistarea utilităţilor sunt primite săptămânal, iar lipsa materialelor de curăţenie obligă angajaţii să aducă produse de acasă pentru ca beneficiarii să nu stea în mizerie. Situaţia critică este greu de descris, însă este necesar să fie făcută publică pentru că nu ne dorim ca membri noştri să poarte responsabilitatea unor catastrofe generate de aceste lipsuri”, se mai arată în comunicatul PUBLISIND.

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, a anunţat vineri, 7 decembrie, că CJ a aprobat o redistribuire bugetară care să acopere o parte din salariile angajaţilor DGASPC Giurgiu. „Problemele care sunt, din păcate, de ani de zile, dar care s-au acutizat în 2018, vin, pe de-o parte din faptul că, de la nivel central, nu au fost reactualizate standardele de cost, iar pe de altă parte, salariile au fost majorate, însă bugetul alocat a rămas acelaşi. S-a ajuns aici inclusiv din cauza unei greşeli de calcul la Ministerul Muncii în ceea ce priveşte suma alocată DGASPC Giurgiu”, a mai precizat Marian Mina.

Pe aceeaşi temă:

Copiii instituţionalizaţi din Giurgiu, „ajutoarele” Poliţiei de Frontieră

Bădălău nu îşi mai asumă statutul de „pucist”: Eu nu am votat împotriva lui Dragnea la CEx. Nu am votat cu grupul pentru că nu era ceea ce gândisem 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Tzatzaridis Nicolaos
8.12.2018, 15:40:24

Desfiintati DGASPC. O institutie inutila facuta numai ca a cerut UE sa existe. Aia de acolo merg la "serviciu" doar 1-2 ore zi si iau bani ptr 8 ore /zi. Cunosc caz!

+4 (4 voturi)
Contra Gigi
8.12.2018, 15:50:22

Nici nu cred ca merita bani unii ce nici macar nu aveau in evidenta un copil ce-a murit de foame!Niste pupeze inutile,mai bine ar folosi respectivele fonduri pentru ajutorarea copiilor saraci,primariile cam stiu cazurile sociale.La munca putorilor!

+5 (5 voturi)
florin bala
8.12.2018, 16:57:35

pai n-a rezolvat madam ex-primareasa de la ministeru' muncii problema definitiv ...??? pai v-a lasat cu ochii-n soare, cum raman mai toti pe unde trece numita ...

+4 (4 voturi)
Galeriu Crestinu
8.12.2018, 18:03:14

BUGETARII GREVISTI ,......sunt aceia care n-au putut sa fure toata viata ca DRAKNEA numai din BUGET sa ajunga bogat ca el... ...dupa 28 de ani de furaciune securista mafiota...bugetul a satacit de tot.....s-a golit.....are GAURA NEAGRA de peste 100 Miliarde de Euro la FMI si BM..... ...Romania e amanetata pe vecie....nimeni nu mai pune banii furati la visterie inapoi

+5 (5 voturi)
Maica Agatha
8.12.2018, 18:46:09

Ce tari sunt astia din PSD, le-au marit salariile pe hirtie, de au ajuns sa nu le mai obtina nici pe cele initiale. Boc nu a fost asa de inteligent, el a fost cinstit , le-a taiat cu 25% ca sa evite sa dea afara 25 % din "fonctionari". Deh lumea nu apreciaza cinstea !

+7 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările