Giurgiu

articolul anterior articolul urmator

Campionii ONSS la tenis de masă sunt din judeţele Olt şi Constanţa

0
17 Apr 2011 12:49:24
Autor: Bogdan Vladu
Micii campioni s-au pozat împreună cu organizatorii
Micii campioni s-au pozat împreună cu organizatorii

Diana Lupu (judeţul Olt) şi Sedan Orazali (judeţul Constanţa) au câştigat, sâmbătă, medaliile de aur la ediţia 2011 a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (ONSS) la tenis de masă desfăşurate în sala CSS din Giurgiu.

Competiţia la care au participat 75 de elevi de gimnaziu din toată ţara a fost una disputată, cu multe răsturnări de situaţie. Aceasta s-a desfăşurat pe durata a două zile, competitorii fiind repartizaţi iniţial în opt grupe preliminare. După sistemul de joc fiecare cu fiecare, primii doi clasaţi s-au calificat în grupele semifinale.

Reprezentanta Giurgiului, surpriza competiţiei
Deşi a fost cea mai tânără participantă şi a pierdut primul meci din grupa preliminară, Andreea Pantelimon (11 ani) a reuşit să îşi învingă emoţiile şi să se claseze pe poziţia a şasea a clasamentului final. „După primul meci era foarte dezamăgită. Îi venea să plece acasă şi credea că se va opri în grupele preliminare” a declarat antrenoarea Mirela Ciobanu, cea care o pregăteşte pe micuţă la CSM Giurgiu.

Spre surprinderea tuturor, a urmat un traseu perfect, eleva colegiului „Ion Maiorescu” spulberându-şi adversarele. Andreea Pantelimon a fost aproape să o învingă pe Arina Sîngeorzan, şi să se califice în grupa finală, însă a cedat până la urmă cu 2-3 la seturi.

Celălalt reprezentant al judeţului Giurgiu, Cristian Sorică, a încheiat competiţia rezervată băieţilor pe locul 11.

Toţi sportivii au fost premiaţi
Dacă la deschiderea oficială de vineri a participat multipla campioană naţională şi mondială Otilia Bădescu, premierea de sâmbătă a fost asigurată de fosta mare atletă Paula Ivan, dar şi de către Marian Damian (preşedintele CSS Giurgiu), Laurenţiu Popa (multiplu campion naţional la aruncarea greutăţii), Liviu Roşca (preşedintele CS Athletic Giurgiu) sau Alexandru Burgui (inspectorul general al ISJ Giurgiu).

Primii şase clasaţi au fost răsplătiţi cu diplome, cupe şi treninguri de firmă, cei mai buni trei concurenţi primind în plus medaliile de aur, argint respectiv bronz. De asemenea, concurenţii care nu au intrat în Top 6, au primit din partea organizatorilor tricouri şi cărţi.

Clasamentul final
- feminin -
1. Diana LUPU (Olt)
2. Arina SÎNGEORZAN (Bistriţa-Năsăud)
3. Alina ZAHARIA (Constanţa)
4. Denisa CAPOTĂ (Bucureşti)
5. Raluca CORBUREANU (Sibiu)
6. Andreea PANTELIMON (Giurgiu)

- masculin - 
1. Sedan ORAZALI (Constanţa)
2. Vladimir ANCA (Mureş)
3. Bogdan POSTUDOR (Iaşi)
4. Dan ZĂRNESCU (Dolj)
5. Andrei FLĂMÂND (Bistriţa-Năsăud)
6. Mark TOTH (Satu Mare)
----------------- -------------------
 11. Cristian SORICĂ (Giurgiu)

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările