Giurgiu

articolul anterior articolul urmator

Contre între Prefectură şi Consiliul Judeţean Giurgiu pe tema COVID-19. „O lipsă de respect la adresa giurgiuvenilor”

0
10 Mar 2020 13:37:58
Autor: Călin Gavrilaş
Marian Mina (sursa FB/Marian Mina) şi prefectul Aneta Matei (sursa foto: giurgiuveanul.ro)
Marian Mina (sursa FB/Marian Mina) şi prefectul Aneta Matei (sursa foto: giurgiuveanul.ro)

COVID-19 a devenit subiect de dispută politică la Giurgiu. Prefectura şi Consiliul Judeţean comunică prin intermediul comunicatelor şi postărilor pe Facebook, aruncându-si acuzaţii reciproce.

În timp ce toată lumea aşteaptă rezultatele testelor femeii de 39 de ani din Giurgiu, suspectă de coronavirus, Prefectura Giurgiu şi Consiliul Judeţean Giurgiu se află în plină dispută politică. Comunicarea între cele două instituţii se face prin intermediul Facebook sau acomunicatelor de presă.

„Mi-aş fi dorit ca Prefectura Giurgiu nu doar să comunice mai mult cu cetăţenii, cu presa, ci să şi ia măsuri concrete şi pe care doar această instituţie le poate lua! Doamna prefect ar fi trebuit să iasă în conferinţe de presă, nu să trimită comunicate seci, şi să le spună oamenilor câte spaţii sunt pregătite în judeţ pentru carantină, dacă sunt fonduri pentru cazurile de persoane izolate la domiciliu, să comunice şi să îndrume primarii din judeţ! Nu este normal să cheme doar patru- cinci primari pe care îi agreează politic şi să împartă judeţul pe zone de care edilii respectivi ar trebui să răspundă”, scrie Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu.

De asemenea, Mina (PSD) spune că „Prefectura Giurgiu nu este decât un alt sediu de partid, al PNL-ului. Şi, în loc să fie prioritare măsurile privind limitarea efectelor provocate de epidemia de coronavirus, în Comitetele pentru Situaţii de Urgenţă se discută mai degrabă despre controale „cu dedicaţie”, la primării.”

De cealaltă parte, Prefectura Giurgiu a transmis un comunicat de presă în care aminteşte că preşedintele Consiliului Judeţean are calitatea de vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, motiv pentru care acesta are obligaţia de a lua parte la şedinţe.

„Din păcate, la Giurgiu, preşedintele Consiliului Judeţean nu a participat la niciuna dintre şedinţele CJSU pe tema coronavirus şi nici nu a desemnat un înlocuitor. Precizăm că şi măsurile adoptate de CJSU în data de 9 martie, referitoare la cazul femeii de 39 ani suspecte de infectare cu CORONAVIRUS au fost comunicate preşedintelui Consiliului judeţean, Marian Mina, caruia i s-a atras atenţia că, având în vedere gravitate situaţiei, îsi asuma responsabilitatea neparticipării la întrunirile CJSU. În plus, neparticiparea la şedinţe ar putea fi catalogată ca fiind o lipsă de respect la adresa giurgiuvenilor şi a celorlalţi membri ai CJSU”, spun reprezentanţii prefecturii.

Mai mult, aceştia susţin că obligaţia CJ era aceea de a întocmirii unui plan propriu de măsuri pentru prevenirea infecţiilor cu CORONAVIRUS COVID 19, care să fie adus la cunoştinta factorilor din fluxul decizional şi aprobării unor sume din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia CJ pentru cazarea, hrana eventualelor persoane pentru care s-ar dispune măsura izolarii şi a carantinei, aşa cum s-a întâmplat în alte judeţe.

„În ultimele zile am tot repetat ca este nevoie să acţionăm ferm, preventiv, ca o echipă, convinşi fiind că orice formă de pasivitate poate impune societăřiii un cost copleşitor. În acest context, facem apel la conducerea CJG, în speţă la preşedintele Marian Mina să participe la şedinţele CJSU, apreciind că agenda acestuia este şi agenda cetăţeanului”, se mai arată în comunicatul semnat de prefectul Aneta Matei.

Pe aceeaşi temă:

Femeie de 39 de ani, suspectă de coronavirus. A participat la un seminar susţinut de un lector venit din Italia

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările