Giurgiu

articolul anterior articolul urmator

Elevii giurgiuveni, "abonaţi" la fast-food

0
14 Mar 2011 16:20:55
Autor: Bogdan Vladu
Tinerii giurgiuveni îşi astâmpără foamea cu shaorma
Tinerii giurgiuveni îşi astâmpără foamea cu shaorma

Perioada pacheţelelor cu mâncare introduse cu grijă în ghiozdane se pare că a apus şi la Giurgiu. Adolescenţii şi-au schimbat obiceiurile şi gusturile, preferând să se „alimenteze” de la firmele cu specific fast-food.

"Adulmecând" oportunitatea de a face bani, mulţi dintre patronii magazinelor de tip fast-food şi-au deschis afacerile în apropierea şcolilor şi liceelor semn că elevii sunt cei mai fideli clienţi. „Îmi cumpăr aproape zilnic câte ceva de la fast-food. Mă satur dintr-o shaorma medie sau dintr-un şniţel de pui” spune Sergiu, un elev de la „Maiorescu” care scoate zilnic din buzunar aproximativ 10 lei.

Produsele fast-food provoacă obezitate
Dacă tinerii consideră că produsele fast-food sunt gustoase, au preţuri accesibile şi sunt uşor de procurat, medicii giurgiuveni sunt de părere că acestea ar trebui evitate.

 “Nu sunt indicate pentru că mai ales elevii le mănâncă în fugă, conţin foarte multe grăsimi, majoritatea sunt prăjite ceea ce face ca digestia să se facă foarte încet” a spus medicul nutriţionist Gelu Popescu.

Nutriţioniştii mai spun că, atunci când sunt consumate în cantităţi mari, produsele fast-food pot da dau în timp o serie de efecte secundare care provoacă sedentarism şi pot duce la obezitate.

Rodica Samoilă, medic primar pediatru, afirmă că mâncarea fast-food este bogată în grăsimi, sare, zahăr, aditivi şi coloranţi chimici iar toate acestea la un loc conţin foarte multe calorii. “Alimentaţia tip fast-food nu este indicată copiilor deoarece caloriile pe care le conţin aceste preparate îi îngraşă peste măsură, devin obezi de la o vârstă fragedă”.

Părinţii trebuie să se implice în alimentaţia copiilor
Conform spuselor medicilor, părinţii ar trebui să se implice mai mult în educaţia alimentară a copiilor. Ei sunt cei care le transmit copiilor obiceiuri alimentare din familie care persistă până la vârsta adultă. “În trecut părinţii erau mult mai implicaţi în ceea ce priveşte alimentaţia celor mici. Acum le dau copiilor bani de buzunar iar aceştia îţi cumpăra mâncare după bunul plac”  a mai adăugat doctoriţa Samoilă.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările