Giurgiu

articolul anterior articolul urmator

Episcopia Giurgiului, pregătită să pună la dispoziţie spaţii pentru carantină sau pregătirea hranei

7
16 Mar 2020 07:26:40
Autor: Călin Gavrilaş
PS Ambrozie, episcopul Giurgiului                                            FOTO: FB/Episcopia Giurgiului
PS Ambrozie, episcopul Giurgiului                                            FOTO: FB/Episcopia Giurgiului

Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a subliniat faptul că în aceste momente de criză este foarte important să ne protejăm sănătatea trupească.

Duminică, 15 martie, în cadrul lucrărilor Permanenţei Consiliului Eparhial al Episcopiei Giurgiului s-a decis că preoţii din parohiile din cuprinsul Episcopiei Giurgiului au obligaţia de a populariza în rândul credincioşilor şi de a respecta cu stricteţe toate îndrumările şi dispoziţiile autorităţilor de stat cu privire la regulile şi măsurile de prevenire şi limitare a eventualelor îmbolnăviri cu virusul COVID-19.

De asemenea, s-a decis „punerea la dispoziţia autorităţilor, în caz de nevoie, a spaţiilor pentru pregătirea hranei de la Cantina Socială Sf. Andrei a Parohiei Sf. Treime Smârda din Mun. Giurgiu, Mănăstirea Sf. Ioan Rusul din loc. Slobozia.

Inventarierea tuturor spaţiilor din imobilele deţinute de parohii şi mănăstiri care, la nevoie, ar putea fi puse la dispoziţia autorităţilor în vederea amenajării unor centre de carantină”, precizează Episcopia Giurgiului.

O altă decizie a Permanenţei a fost cea de a se organiza, la intrarea în fiecare locaş de cult, a unor zone dotate cu dezinfectant.

„Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a subliniat faptul că în aceste momente de criză este foarte important să ne protejăm sănătatea trupească, dar, în acelaşi timp, la fel de important este ca toţi slujitorii sfintelor altare să continue să slujească comunităţile parohiale, să sprijine şi să vină în ajutorul tuturor celor care au nevoie de mângâierea sufletească a Bisericii”, adaugă preoţii.

Pe aceeaşi temă:

Soarta conacului „Gavril Drugănescu“, după 300 de ani de la construire. „Testamentul ctitorilor a fost astfel împlinit”

Cum se va desfăşura Boboteaza în municipiul Giurgiu. Unde se vor arunca cele trei cruci în apă

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

leonard crassas
16.03.2020, 09:29:44

Un lucru bun facut de popi. Ce ati patit ? ,sau sunteti cu catedrala la jumatate si mai vreti fonduri de la buget ?

Chris Kristofferson
16.03.2020, 09:48:24

Eu zic ca atunci cand fac lucruri bune ar trebui sa ne limitam la a-i aprecia si la a le remarca, fara sa adoptam comportamentul parintelui care, atunci cand copilul face un lucru bun, se apuca sa-i aduca aminte de toate relele care le-a facut in trecut. Si daca, tot ai amintit de fonduri, ar fi trebuit sa spui ceva despre Manastirea Comana, monument istoric de o frumusete exceptionala, care, din grija aceleiasi episcopii se afla intr-o faza a renovarii foarte avansata!

Dan T
16.03.2020, 10:55:13

Atentie-se pun la dispozitia autoritatilor spatii pentru pregatirea hranei-IN CAZ DE NEVOIE !

Dan T
16.03.2020, 10:58:50

Orice realizare pozitiva pentru societate trebuie popularizata ! In cazul de fata si nu numai, trebuie subliniat: ratiunea de a exista a manastirilor este nu numai aceea de a se izola cei care vor sa-l slujeasca exclusiv pe Dumnezeu dar si de a ajutora pe cei in nevoie ! Datorie, nu bunavointa !

Stefan din Nord
16.03.2020, 09:53:14

Ambrozie ? Ce nume de planta ce trebuie starpita daca o intalnesti .fiindca da alergie . Probabil ca toti cei din preajma lui lacrimeaza involuntar

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările