Giurgiu

articolul anterior articolul urmator

Femeie de 39 de ani, suspectă de coronavirus. A participat la un seminar susţinut de un lector venit din Italia

0
10 Mar 2020 08:00:18
Autor: Călin Gavrilaş
Femeia s-a prezentat singură la UPU                                        FOTO: Arhivă
Femeia s-a prezentat singură la UPU                                        FOTO: Arhivă

Femeia s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe şi le-a spus medicilor că a participat la un seminar susţinut de un lector venit din Padova.

Prefectura Giurgiu anunţă că luni, 9 martie, o femeie de 39 ani s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Giurgiu. „Aceasta avea o stare de sănătate alterată şi a declarat medicilor că în perioada 23.02 – 24.02.2020 a participat la un seminar desfăşurat în Giurgiu, al cărui lector a fost un cetăţean italian venit din zona Padova, Italia”, transmite Prefectura.

Medicii UPU i-au recoltat acesteia probe pe care le-au trimis la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Bucureşti.

De asemenea, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Vlaşca” Giurgiu, în scopul transportării acesteia cu o izoletă la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Bucureşti.

În cursul aceleiaşi zile s-a reunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în şedinţă extraordinară, pentru adoptarea unor măsuri în vederea prevenirii infectării / propagării infecţiei cu noul coronavirus, în urma cazului semnalat în cursul acestei zile.

În cadrul şedinţei, s-a stabilit adoptarea măsurii de testare şi izolare la domiciliu pentru familia, colegii de serviciu, participanţii la seminarul desfăşurat în municipiul Giurgiu în perioada 23.02 - 24.02.2020, precum şi a altor persoane cu care a intrat în contact, în cazul în care rezultatul la testul efectuat persoanei în cauză va fi pozitiv.

În acest sens, Direcţia de Sănătate Giurgiu a demarat ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor care au intrat în contact cu femeia de 39 de ani.

Pe aceeaşi temă:

Adidaşi în valoare de peste 1,1 milioane de euro, confiscaţi în Vama Giurgiu

Copilul dispărut care a pus pe jar Poliţia. A stat o noapte întreagă lângă un stâlp

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările