Giurgiu

articolul anterior articolul urmator

Imagini scandaloase ale unuia dintre cele mai importante poduri din România. Se  află în pericol iminent de prăbuşire, dar traficul de mare tonaj n-a fost oprit

1
13 Dec 2018 16:46:42
Autor: Călin Gavrilaş
Podul de la Adunaţii Copăceni                                                          FOTO Fb Daniel Rusu
Podul de la Adunaţii Copăceni                                                          FOTO Fb Daniel Rusu

Unul dintre podurile importante ale României, care face legătură cu Vama Giurgiu, este într-o stare avansată de degradare.

Podul peste râul Argeş, pe DN 5 (Bucureşti – Giurgiu), între localităţile Adunaţii Copăceni şi 1 Decembrie, se află într-o stare avansată de degradare. Pentru acest motiv, primarul comunei Adunaţii Copăceni, Daniel Rusu, a transmis o adresă către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„Menţionăm că în unele locuri sunt fisuri foarte mari, armătura este distrusă şi se pot prăbuşi bucăţi din pod deoarece traficul este intens, circulând cu precădere maşini de mare tonaj (foarte multe TIR-uri care se duc sau vin spre şi dinspre Vama Giurgiu)”, se arată scrisoarea transmisă de Primăria Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu, Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Edilul comunei, Daniel Rusu, solicită CNAIR să ia măsurile care se impun pentru repararea podului, pentru evitarea unei catastrofe.

Din fotografiile postate de edil se vede cum podul este măcinat sub greutatea maşinilor de mare tonaj care-l tranzitează.  

Oficialii CNAIR spun că reabilitarea podului este inclusă în contractul „Modernizare DN 5 Bucureşti – Adunaţii Copăceni, sector km 7+573 – 19+220 –Relicitare”.La începutul contractului, decalară oficialii CNAIR, a fost realizată o expertiză tehnică în vederea constatării stării tehnice a podului şi a stabilirii măsurilor de remediere ce se impugn. Partea de infrastructură a podului peste Argeş a intrat în reabilitare în cursul anului 2018, iar în cursul anului 2019 vor fi executate lucrări de reabilitare a suprastructurii podului peste răul Argeş, care vor include înlocuirea totală a plăcii de suprabetonare.

Pe aceeaşi temă:

Bugetari ajunşi în pragul disperării: îşi amanetează bunurile ca să aibă cu ce trăi

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Alfa Omega
13.12.2018, 16:55:47

Autoritatile asteapta ca neglijenta lor sa faca victime umane ! Eu totusi le doresc ...insucces !

Modifică Setările