Giurgiu

articolul anterior articolul urmator

"Ora colindelor" pe scena Centrului Cultural "Ion Vinea"

0
20 Dec 2010 15:19:09
Autor: Bogdan Vladu
"Haita" a fost interpretată de opt elevi ai şcolii din Mihai Bravu
"Haita" a fost interpretată de opt elevi ai şcolii din Mihai Bravu

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Giurgiu a organizat astăzi, cu începere de la ora 11.00, cea de-a treia ediţie a festivalului „După datini, colindăm” dedicat obiceiurilor specifice sărbătorilor de iarnă.  La eveniment au fost invitate şcoli şi grădiniţe din întreg judeţul.

Datorită numărului mare de participanţi, peste 700, festivalul a fost gândit pentru două zile, astăzi fiind prezentate 24 de momente artistice. Copiii au cântat şi au colindat, interpretând inclusiv o scenetă biblică. Un mare succes l-au avut Steaua, Pluguşorul şi Sorcova, dar şi obiceiul „Haita” interpretat de elevii şcolii din Mihai Bravu. Tinerii au primit din partea organizatorilor diplome şi cadouri, având totdată ocazia să admire câteva zeci de desene realizate de elevii cercului de pictură şi design din cadrul Centrului Cultural „Ion Vinea”.
Festivalul  a demonstrat încă o dată faptul că obiceiurile şi colindele din zona Vlaşca nu s-au pierdut. Unul dintre momentele spectaculoase ale festivalului a fost oferit de opt elevi ai şcolii din comuna „Mihai Bravu”. Coordonaţi de profesoara Viorica Dogaru, cei opt au interpretat obiceiul „Haita”, obicei care îl are în prim-plan pe haiducul Bujor. Copiii au purtat costume tradiţionale şi arme, acestea din urmă fiind confecţionate din lemn chiar de cei implicaţi în scenetă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările