Giurgiu

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Prezenţa la vot în judeţul Giurgiu. Cum se desfăşoară alegerile europarlamentare 2019 şi referendumul lui Iohannis

0
26 May 2019 06:07:16
Autor: Călin Gavrilaş
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Românii îi desemnează duminică, 26 mai, pe cei 32 de reprezentanţi în Parlamentul European. În acelaşi timp, alegătorii pot răspunde la cele două întrebări din cadrul referendumului iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis. „Adevărul“ vă ţine la curent cu prezenţa la vot în judeţul... raportată la intervale regulate de către Autoritatea Electorală Permanentă.

UPDATE ora 21.00 La închiderea urnelor, situaţia prezenţei la vot în judeţul Giurgiu era următoarea: 38,77% referendum (41,24% media pe ţară) şi 55,49% la europarlamentare (48,98% media pe ţară).

UPDATE ora 17.30 Prezenţa la vot la referendum în judeţul Giurgiu a fost de 27,09% (media pe ţară fiind de 31,20%), iar la europarlamentare a fost de 39,85% (media pe ţară fiind de 37,58%).

UPDATE ora 11.00 Prezenţa la vot în judeţul Giurgiu: 13,38% la europarlamentare şi 8,82% la referendum.

UPDATE ora 8.15 În judeţul Giurgiu, în prima oră de la deschiderea urnelor de vot s-au prezentat 1,51% dintre oamenii cu drept de vot la referendum şi 2,24% la europarlementare.

În judeţul Giurgiu, aproximativ  224.000 de persoane cu drept de vot sunt aşteptate duminică, 26 mai, la urne. Oamenii îşi vor alege europarlamentarii, dar vor putea răspunde şi la cele două întrebări ale referendumului propus de preşedintele Klaus Iohannis.

La referendumul din anul 2018, judeţul Giurgiu a avut 245 secţii de votare. 

Alegătorii votează la secţiile de votare la care sunt arondaţi cu domiciliul sau reşedinţa, conform listelor electorale permanente.

Alegătorii arondaţi la o secţie de votare nu îşi pot exercita dreptul de vot la o altă secţie de votare din aceeaşi unitate administrativ-teritorială. Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare va îndruma alegătorul să voteze la secţia de votare la care este arondat.

Cetăţeanul care, în ziua alegerilor, se află într-o altă localitate decât cea în care este înscris în lista electorală poate să îşi exercite dreptul de vot în localitatea respectivă, la orice secţie de votare, urmând a fi înscris într-o listă suplimentară de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, pe baza actului de identitate.

Delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare, precum şi sediile acestora, vor fi aduse la cunoştinţa publicului de către primarii localităţilor şi Autoritatea Electorală Permanentă. 

Două tipuri de scrutin în aceeaşi zi. Cum procedăm la vot?

  • Pe 26 mai 2019, în România vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European şi un referendum naţional consultativ cu privire la probleme de interes naţional, convocat de preşedintele României.
  • Alegătorii votează în aceleaşi secţii de votare, în acelaşi interval de timp, între orele 7:00 şi 21:00, cu aceleaşi ştampile cu menţiunea „VOTAT”, pe buletine de vot separate – unul pentru alegerile europarlamentare şi câte unul pentru fiecare întrebare a a referendumului.
  • În secţia de votare sunt instalate 3 urne de vot, câte una pentru fiecare buletin de vot. Introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea specifică nu atrage după sine nulitatea votului.   
  • Alegătorul poate să voteze pentru un singur tip de scrutin sau pentru amândouă
  • Prezentaţi operatorului de calculator actul de identitate şi precizaţi pentru ce tip de scrutin doriţi să votaţi.
  • Prezenţa la vot va fi consemnată pe liste electorale distincte pentru cele două tipuri de scrutin.
  • Pe actul de identitate vi se va aplica o singură dată ştampila cu menţiunea „VOTAT” şi data scrutinului sau, după caz, un singur timbru autocolant cu menţiunea „VOTAT” şi data scrutinului. 

 

Biroul Electoral Judeţean nr.19 Giurgiu are următoarele date de contact:

Adresa: mun. Giurgiu, str.Bucureşti nr.10, cam.10, tel.: 0246-211801, fax: 0246-211802, e-mail: bejgiurgiu@bec.ro

Preşedinte: Adriana Pencea

Locţiitor preşedinte: Ana Lazăr

Program de lucru: zilnic, între orele 10.00 – 16.00 

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Referendum 2018. Ultima estimare BEC privind prezenţa la vot. Câţi locuitori din Giurgiu au ieşit la urne

Niculae Bădălău, filmat cu camera ascunsă când le cere primarilor din Giurgiu să nu voteze la referendumul pe Justiţie VIDEO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii