Giurgiu

articolul anterior articolul urmator

S-a dat “start” cumpărăturilor de Paşti

0
18 Apr 2011 13:29:22
Autor: adevarul
Cozonacii, la mare căutare
Cozonacii, la mare căutare

În prima zi a săptămânii, giurgiuvenii au început „raidul” prin magazinele din cartier şi supermarketuri, pentru a testa oferta de Paşti. În ceea ce-i priveşte pe comercianţi, aceştia se aprovizionează din timp cu produse tradiţionale româneşti, specifice Sărbătorilor Pascale, cum ar fi, cozonaci, pască şi ouă deja vopsite.

Preţul cozonacilor variază între 6 lei şi 20 de lei, în funcţie de umplutură. Cozonacii sunt umpluţi cu rahat, stafide, nucă şi cacao şi sunt grazuraţi cu zahăr sau cocos. Potrivit comercianţilor, în aceste zile giurgiuvenii nu se înghesuie la cumpărături, ci mai mult testează piaţa.
„Vânzările sunt destul de mici, chiar dacă mai este puţin timp până la Paşti. Oamenii vin, se uită la preţuri, se interesează de oferte şi pleacă grăbiţi” spune Aurelia Neagoe, comerciant.
În această perioadă, la mare căutare sunt şi figurinele din ciocolată sub formă de iepuraş, ouă şi bomboane, cele mai îndrăgite de cei mici. Acestea au preţuri cuprinse între 2.5 lei şi 9 lei, în funcţie de mărime şi compoziţia produselor.

A explodat preţul ouălor

Deşi producătorii particulari din Giurgiu au anunţat că în perioada premergătoare Paştelui nu va majora preţul ouălor în magazinele de desfacere, iată că lucrurile stau altfel. Dacă săptâmâna trecută puteai cumpăra un ou cu 40 de bani, în aceste zile preţul acestora a sărit de 50 de bani bucata. Pentru a uşura munca giurgiuvencelor, comercianţii au pe rafturi ouă deja vopsite. În marketurile din municipiu, un cofrag cu 10 ouă de diferite culori costă aproximativ 14 lei. Dacă vrem să facem economie putem alege varianta clasică, de a vopsi ouăle în casă. Preţul plicurilor cu vopsea de ouă variază între 4 lei şi 6 lei o bucată.
„E prea din timp să fac cumpărături pentru Paşti. De obicei mă aprovizionez joi sau vineri, chiar dacă va fi aglomeraţie la ghişee. Voi lua ouă gata vopsite, mai economisesc timp” ne spune Elena Manea.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările