Giurgiu

articolul anterior articolul urmator

Unul dintre vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Giurgiu, dat afară de colegii săi

0
29 Jan 2013 10:56:28
Autor: Bogdan Vladu
Cristian Marciu nu mai este consilier judeţean / FOTO Bogdan Vladu
Cristian Marciu nu mai este consilier judeţean / FOTO Bogdan Vladu

Începând de luni, 28 ianuarie, Consiliul Judeţean Giurgiu funcţionează cu un singur vicepreşedinte după ce Cristian Marciu a fost demis de către colegii săi. De asemenea, Liliana Ciobanu şi Viorel Teodorescu şi-au pierdut funcţiile de consilieri judeţeni după ce au devenit deputaţi în Parlamentul României.

Proiectul de hotărâre în urma căruia Cristian Marciu (PSD) şi-a pierdut calitatea de consilier şi implicit de vicepreşedinte al CJ a fost iniţiat de Vasile Mustăţea după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a găsit incompatibil în mandatul trecut.

Concret, în perioada 2010-2011, Cristian Marciu, pe atunci consilier judeţean dar fără funcţie de conducere, a avut trei contracte de dirigenţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Direcţia Judeţeană de Transport, Administrarea Drumurilor Judeţene şi Control Trafic, ambele aflate în subordinea CJ Giurgiu.

Cu 17 voturi pentru şi 7 împotrivă, proiectul de hotărâre privind încetarea de drept a calităţii de consilier judeţean înainte de expirarea duratei normale a mandatului a lui Cristian Marciu a fost aprobat.

Au rămas doar parlamentari

În cadrul şedinţei ordinare de luni s-a votat şi încetarea mandatului pentru Viorel Teodorescu (PNL) respectiv Liliana Ciobanu (PPDD) pentru că ambii au fost aleşi deputaţi în Parlamentul României.

Luna viitoare, partidele politice pe listele cărora au fost cei trei consilieri cărora le-a încetat mandatele vor fi obligate să transmită numele celor care îi vor înlocui.

De-abia în momentul în care va fi din nou în formulă completă Consiliul Judeţean îşi va alege un nou vicepreşedinte.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările