Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

80 de locuinţe ANL au fost repartizate în Hunedoara prin tragere la sorţi. Blocul a fost construit în 15 ani

0
25 Sep 2021 10:34:53
Autor: Daniel Guţă
Blocul ANL din Hunedoara. Foto: Primăria Hunedoara
Blocul ANL din Hunedoara. Foto: Primăria Hunedoara

80 de apartamente ANL, într-un bloc finalizat în Hunedoara după 15 ani de la începerea construcţiei, au fost repartizate prin tragere la sorţi.

Primăria Hunedora a organizat o tragere la sorţi pentru a repartiza cele 80 de locuinţe într-un bloc ANL construit în municipiu, pe Strada Alexandru Vlahuţă.

Povestea primului cartier de blocuri din Hunedoara, spusă de spionii americani în anii '50: locuinţele construite în trei ani pentru 20.000 de muncitori

VIDEO Povestea emoţionantă a singurei supravieţuitoare din blocul fantomă, ridicat de comunişti în munţi: „După ce clădirea s-a ruinat, toţi s-au împrăştiat”

Moştenirea comunistă în Ghelari, vechea „capitală a fierului”. Cum arată blocurile părăsite de mineri VIDEO

„Fiecare persoană care s-a calificat pentru a primi o locuinţă în blocul ANL a extras numărul apartamentului care îi va fi repartizat. Procedura s-a desfăşurat în două etape, prima – pentru apartamentele cu două camere, a doua pentru apartamentele cu o cameră”, a informat Primăria Hunedoara.

Tragerea la sorţi a avut loc la sediul Primăriei Hunedoara. „Am stabilit ca fiecare beneficiar de locuinţă ANL să îşi extragă singur numărul de apartament pentru a elimina orice bănuială că noi am favoriza pe cineva anume”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

La începutul lunii octombrie, cele 80 de familii care au primit locuinţe ANL se vor putea muta în blocul ANL, cu 36 de apartamente cu o cameră şi 44 de apartamente cu două camere. Construcţia blocului a fost realizată de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, investiţia totală ridicându-se la 12,7 milioane de lei. Primul contract de execuţie a lucrărilor la clădirea din Micro 7 a fost semnat în 2006, iar construcţia a început în 2008. A intrat apoi în blocaj, până în 2015, după ce firmele implicate în proiect au falimentat.

În afara celor 80 de cereri care au putut fi onorate de autorităţi, alte 111 dosare pentru obţinerea unor locuinţe ANL în Hunedoara au fost respinse, cele mai multe pentru că solicitanţii nu şi-au reactualizat documentele.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Secretele cartierelor muncitoreşti din epoca stalinistă. De ce au rămas embleme ale oraşelor industriale VIDEO

Povestea primului cartier de blocuri din Hunedoara, spusă de spionii americani în anii '50: locuinţele construite în trei ani pentru 20.000 de muncitori

VIDEO Secretele labirintului subteran din centrul Hunedoarei. Locul interzis din spatele uşilor blindate

VIDEO O vedetă din fotbal a cumpărat restaurantul unde au cinat şeful URSS şi Ceauşescu: „Am investit un milion de euro. Nu este o afacere”

Hunedoara FOTO Povestea restaurantului Corvinul, locul unde a cinat Nikita Hruşciov, cel mai puternic om din URSS

Viaţa în cel mai depopulat oraş minier. „Oamenii îşi vindeau locuinţele pentru o ladă de bere” VIDEO

FOTO Valea Jiului la sfârşitul secolului al XIX-lea. Cum a uimit ţinutul „aurului negru“ un celebru geolog englez

Iadul negru al Petroşaniului, descris de Nicolae Iorga: "mulţimea lucrează chinuită în pământ, la cărbunele negru care umple de duhoare aerul umed"

Minele „mortale“ de cărbune în România comunistă. Cum munceau românii în cele mai riscante exploatări

Mărturiile jurnaliştilor străini ajunşi în Valea Jiului, în 1990: iadul din subteran şi răzbunarea minerilor

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările