Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Încă un drum din Ţinutul Pădurenilor va fi modernizat. Investiţia a fost estimată la 4,5 milioane de lei

0
21 Mar 2019 22:06:03
Autor: Daniel Guţă
Drumul din Ţinutul Pădurenilor. FOTO: CJ Hunedoara.
Drumul din Ţinutul Pădurenilor. FOTO: CJ Hunedoara.

Un drum de cinci kilometri din Ţinutul Pădurenilor va fi modernizat, potrivit unui proiect adoptat de autorităţile Consiliul Judeţean Hunedoara.

Consiliul Judeţean Hunedoara a doptatat joi hotărârea privind proiectul de modernizare a Drumului Judeţean 687J: Hunedoara - Boş – Groş – Cerbăl - Socet - Feregi, pe tronsonul km 21+400 - km 24+900 şi tronson km 25+600 – km 27+400, un proiect estimat la o valoare totală de 4,5 milioane de lei. Calculul exact al cheltuielilor pentru execuţia obiectivului de investiţii se va face după elaborarea documentaţiilor în toate fazele de proiectare, informează CJ Hunedoara.

„Drumul judeţean (DJ 687J), pe sectoarele cuprinse între Cerbăl şi Socet, respectiv Socet şi Feregi, pe o distanţă de aproximativ 5 kilometri, are o stare tehnică rea, având suprafeţe mari cu gropi, făgaşe şi denivelări în profil transversal şi longitudinal, acumulări de ape din ploi ce băltesc pe drum. Regimul de scurgere a apelor este în general defavorabil, deoarece pe unele porţiuni de drum nu sunt amenajate dispozitive de scurgere a apelor (şanţuri, rigole, podeţe), iar cele existente sunt nefuncţionale din cauza colmatării”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Centrul comunei Cerbăl se află în Ţinutul Pădurenilor, la circa 20 de kilometri de municipiul Hunedoara, iar din sat, drumul de asfalt este continuat cu un tronson de 20 de kilometri de drum de pământ, până în Poiana Răchiţelii.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Povestea catedralei din Ghelari, „perla” Ţinutului Pădurenilor. De ce era să se năruie cu totul şi cât aur s-a folosit pentru poleirea icoanelor ei

FOTO Pe urmele minelor de fier din Transilvania. Cinci locuri de neuitat din ţinutul de poveste al pădurenilor

VIDEO „Locul unde se naşte fierul”. Ce a mai rămas din marea exploatare minieră cu o istorie de peste două milenii

VIDEO Satul pustiu din munţi care atrage străini: „Chiar şi oameni din Luxemburg şi-au cumpărat case aici”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii