Şefii din Termocentrala Mintia şi-au retras demisiile, după ce angajaţii companiei au renunţat la proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţionarii din conducerea Termocentralei Mintia au făcut un pas înapoi, joi, după ce cu o zi în urmă îşi anunţaseră demisiile, în timpul pretestelor salariaţiilor termocentralei, care au blocat Drumul Naţional 7.

Ioan Conţ, inginerul şef reparaţii de la Termocentrala Mintia, a declarant că a înregistrat cererea de retragere a demisiei din funcţie scrisă în cursul zilei de miercuri, în timpul protestelor angajaţilor de la Mintia.

“Am motivat în cererea de retragere a demisiei faptul că am scris demisia pe genunchi, în condiţii de constrângere şi agresiuni verbale din partea unui grup de protestatari. Principalul motiv pentru care am scris cererea de demisie a fost acela că protestatarii ameninţau că blochează din nou DN7, dar şi calea ferată Deva-Arad. Am scris demisia ca să detensionez situaţia”, a declarat Ioan Conţ, potrivit gazetadedimineata.ro.

Şi ceilalţi patru funcţionari de la Termocentrala Mintia s-au răzgândit în privinţa demisiiilor anunţate miercuri. Miercuri, circa două sute de angajaţi ai termocentralei Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara au protestat în curtea termocentralei. Energeticienii au blocat pentru câteva minute Drumul Naţional 7, după care s-au întors în curtea societăţii. Protestatarii au scandat „Demisia“ şi chiar au obţinut o serie de plecări de la conducerea întreprinderii. Astfel, au demisionat de la conducerea termocentralei Nicolae Codreanu - directorul sucursalei, Ioan Conţ - inginerul şef reparaţii, Alexa Nicula - inginerul şef exploatare şi şefa serviciului de Resurse Umane, Daniela Sav. Totodată, a demisionat şi Aurel Niculescu, directorul Direcţiei Energie din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.


Vă recomandăm şi:

Protestele minerilor şi cele de la Mintia s-au încheiat cu demisii în conducerea Complexului Energetic Huendoara

Acţiunile de protest ale minerilor din Valea Jiului şi ale angajaţilor Termocentralei Mintia au continuat miercuri, până la orele după-amiezii. În urma lor, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, precum şi funcţionari din conducerea Termocentralei Mintia au demisionat.

Ce s-a ales de mineri la 17 ani după bătălia de la Costeşti. Culisele violenţelor încheiate cu Pacea de la Cozia şi decăderea apocaliptică a oraşelor-mină

Evenimentele care au culminat, pe 23 ianuarie 1999, cu Pacea de la Cozia au rămas în istorie ca apogeul puterii minerilor din Valea Jiului. De acolo nu se mai putea merge decât în jos. Şi s-a ajuns atât de jos, încât localităţile prospere de acum 25 de ani au devenit ruine, iar titanii acelor vremuri scormonesc în munţii de bolovani în căutare de cărbune ca să aibă ce mânca.

Greva care a cutremurat România lui Ceauşescu, relatată de americani: cum au fost umiliţi miniştrii care au venit să îi calmeze pe mineri

Spre sfârşitul anului 1977, Valea Jiului devenise o zonă militarizată, cu o populaţie tulburată de ameninţările autorităţilor, scriau jurnaliştii de la The New York Times. Totul se petrecea după ce în primele zile ale lunii august, peste 35.000 de oameni au protestat în Lupeni, faţă de condiţiile rele de muncă şi de lipsa alimentelor. Ceauşescu însuşi a ajuns în Valea Jiului pentru a-i calma, însă dictatorul nu şi-a respectat promisiunile.

Şapte ani de la marea tragedie din Mina Petrila: 13 mineri au murit şi 15 au fost răniţi în exploziile din subteran

Se împlinesc şapte ani de la una dintre cele mai mari tragedii petrecute în ultimele decenii în minele din Valea Jiului. În 15 noiembrie 2008, două explozii succesive într-un abataj al Petrilei au curmat viaţa a 13 oameni, mineri şi salvatori. Astăzi, minerii şi-au comemorat foştii colegi.

Lacrimile ortacilor la închiderea Minei Petrila: „Am adăugat încă o tragedie şirului de drame din minerit“

Ultimul vagonet de cărbune adus la suprafaţă din adâncurile Minei Petrila, cea mai veche exploatare minieră din Valea Jiului, a fost înâmpinat cu lacrimi de mineri. Evenimentul a marcat, simbolic, închiderea exploatării de huilă care a funcţionat neîntrerupt timp de 156 de ani.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite