Şoseaua din munţii Parâng care leagă judeţele Hunedoara şi Vâlcea intră în reparaţii capitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul Naţional 7A care leagă judeţele Hunedoara şi Vâlcea, prin munţii Parâng, va intra în reparaţii capitale. Primele lucrări au început.

Suprafeţe întinse de pe DN 7A, Obârşia Lotrului – Petroşani au intrat în reabilitare, după mai mulţi ani de aşteptare, informează Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, care execută lucrările. Reparaţiile pe şoseaua turistică dintre judeşele Hunedoara şi Vâlcea au început în această săptămână, până acum fiind aşternută mixtură asfaltică pe o suprafaţă de aproximativ 2400 de mp.

„Secţia de Drumuri Naţionale Deva a mai efectuat câteva lucrări de maximă urgenţă pentru a permite desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă pe DN 7A. În regie proprie a fost realizat un zid de sprijin în albie, iar pe zona drumului în care nu există asfalt au fost făcute lucrări de reprofilare cu autogrederul şi a fost adăugat şi aport de piatră. În curbele periculoase au fost instalate parapete din beton şi au fost montate indicatoarele rutiere de limitare de viteză, de semnalizare a curbelor periculoase, a zonelor unde există pericolul căderii pietrelor de pe versanţi. De asemenea au fost instalate indicatoarele specifice sezonului de iarnă”, a informat DRDP Timişoara.

Imagine indisponibilă

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a preluat, în această toamnă, în administrare DN 7A, tronsonul cuprins între km 86+601 – km 105+120, de la DRDP Craiova. Pentru acest sector de drum a existat un contract de reparaţie capitală derulat de DRDP Craiova, care a fost reziliat. „DRDP Timişoara va realiza o expertiză pe sectorul de drum respectiv, iar în urma acesteia se va întocmi documentaţia pentru scoaterea la licitaţie a restului de executat din contractul de reparaţie capitală pentru DN 7A, sectorul cuprins între km 86+601 – km 105+120”, a informat DRDP Timişoara.

Drumul Naţional 7A leagă oraşele Petroşani şi Petrila de şoseaua Transalpina şi de judeţul Vâlcea.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Ce s-a ales de vechea graniţă din Defileul Jiului. Luptele crâncene date de români la hotarul din Primul Război Mondial

Povestea vămii între Austro-Ungaria şi România, construită în Defileul Jiului. Bijuteria arhitectonică a ajuns o ruină

10 locuri de vis din Valea Jiului, ţinutul momârlanilor, al munţilor înalţi şi al trecătorilor ce străbat sălbăticia

Zece lucruri neştiute despre Defileul Jiului: bătălii crunte date aici, povestea miresei Defileului, legenda Jiului


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite