Şoseaua din Pasul Vulcan închisă oficial circulaţiei auto. Drumul se transformă într-o pârtie uriaşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul din Pasul Vulcan. FOTO: ADEVĂRUL.
Drumul din Pasul Vulcan. FOTO: ADEVĂRUL.

Noua şosea din Pasul Vulcan va fi închisă circulaţiei maşinilor până la 31 martie. Iarna, Drumul Judeţean 664 este folosit adesea ca pârtie de schi.

Drumul Judeţean 664 Vulcan – Pasul Vulcan devine, oficial, pârtie pe durata iernii.

Consiliul Judeţean a anunţat închiderea tronsonului rutier de 4,2 kilometri, până la 31 martie 2020. Proiectul de hotărâre a Consiliul Judeţean Hunedoara va fi dezbătut în şedinţa din 23 ianuarie.

În fiecare iarnă, drumul judeţean, modernizat în 2014 cu fonduri europene, o şosea cu pante de pânăla 20 la sută declivitate, se transformă odată cu primele zăpezi într-o pârtie uriaşă,

Pe ea, oamenii care urcă în zona de agrement Pasul Vulcan,cu telegondola, coboară apoi cu săniile şi uneori cu schiurile, prin pădure, pe sub traseul acesteia.

În 2018, în completarea sa au fost construiţi încă patru kilometri de şosea, din Pasul Vulcan spre crestele masivului, până la limita judeţelor Hunedoara şi Gorj. Din vârful muntelui, continuă cu un drum de pământ şi piatră, aproape inaccesibil, care coboară spre localitatea Schela (judeţul Gorj), aflată la circa 20 de kilometri. La capătul noii şosele de munte se văd urmele tranşeelor săpate în Primul Război Mondial, când Pasul Vulcan şi Valea Jiului au fost locurile unor bătălii crâncene între Armata română şi Armatele germană şi austro-ungară. Mai multe tranşee au fost reamenajate, iar sârma ghimpată, tunurile vechi de peste un secol şi alte dispozitive militare au reapărut în preajma lor, oferind oaspeţilor priveliştea unui front de luptă părăsit. În apropiere se află un complex statuar dedicat eroilor români ai Primului Război Mondial şi tot aici se află locul Castelului din Carpaţi, amintit în romanul scris de faimosul Jules Verne.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Bucurie mare la piscina din pădure: turmele uriaşe de mistreţi, cerbii şi urşii împart un ochi de apă din munţi

FOTO Satele tăcute din munţi, ascunse în ţinutul dacilor. Cum trăiesc românii în cătunele din Grădiştea Muncelului

FOTO Tărâmul de vis al cetăţilor dacice: Parcul Natural Grădiştea Muncelului. Povestea ultimului locuitor dintr-un sat invizibil pe harta judeţului Hunedoara

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite