Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

A început expertiza pe Autostrada Lugoj - Deva. Când va fi clarificată situaţia celor 21 de kilometri din Lotul 3

3
10 Oct 2019 18:43:56
Autor: Daniel Guţă
Autostrada Lugoj - Deva, la Holdea. FOTO: Daniel Guţă.
Autostrada Lugoj - Deva, la Holdea. FOTO: Daniel Guţă.

Expertiza tehnică a celor 21 de kilometri din Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj - Deva va costa peste 133.000 de lei, a informat CNAIR.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat începerea expertizării Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj - Deva, efectuată de Institutul de Proiectări Transporturi Auto Navale şi Aeriene (IPTANA).

„La începutul acestei săptămâni CNAIR SA a semnat cu Iptana SA contractul de servicii „Realizarea Expertizei Tehnice a lucrărilor de drum proiectate şi executate în cadrul contractului Proiectare şi Execuţie Autostrada Lugoj – Deva, lot 3 km 56+220 – km 77+361”". Valoarea contractului este de 133.200 lei fără TVA. În conformitate cu prevederile contractului, expertiza va dura de 40 de zile. În baza acestei expertize vor fi identificate soluţiile tehnice de remediere a neconformităţilor identidicate pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva”, a informat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

În prima etapă se vor căuta soluţii pentru deschiderea circulaţiei cu restricţii, iar în etapa a doua se vor efectua investigaţii de profunzime în baza cărora se vor identifica soluţii tehnice de remediere, se vor stabili cantităţile de lucrări şi materiale necesare şi se vor calcula valorile aferente acestora, mai informează CNAIR.

Din 12 august, constructorii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, un tronson de 21 de kilometri între Ilia şi Holdea, au solicitat recepţia lucrărilor începute în primăvara anului 2014, astfel încât circulaţia să poată fi deschisă. Antreprenorii spanioli nu s-au înţeles cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, asupra garanţiei investiţiei şi, de asemenea, au fost acuzaţi că au efectuat lucrări de slabă calitate, astfel că autostrada nu poate fi recepţionată. Data la care va fi deschisă autostrada rămâne incertă.

Lotul 3, de 21 de kilometri, se întinde între Ilia şi Holdea şi a fost construit de Asocierea de firme Teloxim Con SRL, Comsa SA, Aldesa Construcciones SA şi Arcadis Eurometudes SA, care a obţinut în toamna anului 2013 contractul pentru derularea investiţiei, estimată iniţial la 580 de milioane de lei, fără TVA.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, în blocaj înaintea inaugurării aşteptate de 5 ani. Lotul 3 nu poate fi deschis, iar pentru Lotul 4 se caută o soluţie de compromis

Autostrada Lugoj - Deva: probleme grave semnalate pe unul dintre tronsoane la recepţia lucrărilor la cei 43 de kilometri. Doar un lot ar putea fi inaugurat

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 3. Drumarii pregătesc recepţia celor 21 de kilometri construiţi cu întârzieri record

VIDEO Premieră pe Autostrada Lugoj - Deva, la cinci ani de la startul lucrărilor. Ce se întâmplă pe Dealul Liliecilor şi cât a mai rămas de construit din autostradă 

Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 4 înainte de recepţie: „Este exclus ca autostrada să nu fie deschisă până de Sfânta Maria”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ioan Gheju
10.10.2019, 21:48:09

Cum, și tovarășul Cuc nu ne mai spune nici un termen ferm de deschidere a autostrăzii?

Smeritu Pahomie
11.10.2019, 01:19:44

....or sa gaseasca la expertiza goluri ca la cashkaval in asfaltu' ala....

costica cova
11.10.2019, 08:52:45

.....deci a fost nevoie de două luni de zile pentru începerea expertizării acestui lot de autostradă....Oare cei din CNAIR primesc salariile cu 60 de zile întîrziere ? oare primesc salariile diminuate pentru toate aceste întîrzieri ?Cînd va avea acest minister și un conducător nu doar un politruc necalificat ?

Modifică Setările