Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Adăpost de animale controlat de Poliţie. Administratorii au primit o amendă consistentă

1
9 Mar 2021 00:43:16
Autor: Daniel Guţă
Foto: ARHIVĂ. Daniel Guţă. ADEVĂRUL
Foto: ARHIVĂ. Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Un adăpost privat de animale a fost controlat de Poliţie. Administratorii au primit o amendă consistentă, în urma neregulilor stabilite.

Poliţiştii de la Protecţia Animalelor Hunedoara au controlat două adăposturi pentru câini din Valea Jiului, iar reprezentanţii unuia dintre acestea, cu peste 100 de câini în grijă, au fost amendaţi drastic.

„Aici, poliţiştii au constat mai multe nereguli. Nu exista evidenţa câinilor cazaţi/intraţi/ieşiţi din adăpost, nu erau respectate criteriile de cazare a câinilor în boxe, prin faptul că în interior se aflau câini de sexe şi talii diferite, în unele boxe nu se regăseau vase pentru hrană, nu exista o boxă special amenajată pentru tratarea animalelor aflate în tratament, neexistând contract cu un medic veterinar, conform prevederilor legale, aspecte ce au condus la măsura sancţionării contravenţionale a reprezentanţilor adăpostului cu amendă în valoare de 17.000 de lei”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Totodată, ca măsură complementară, autorităţile au dispus remedierea deficienţelor constatate într-un termen de 30 zile calendaristice. Acţiunile de contol au fost efectuate de poliţişti împreună cu angajaţii Direcţiei Sanitar – Veterinare Hunedoara.

Începând cu luna decembrie 2020, la nivelul I.P.J. Hunedoara a fost înfiinţat Biroul  pentru Protecţia Animalelor, structură prevăzută cu funcţii de ofiţeri, agenţi de poliţie precum şi de ofiţeri specialişti-medici veterinari. Principalele atribuţii ale acestei structuri sunt prevăzute de O.U.G. 175/2020, conform cărora atunci când un poliţist constată că un animal se află într-o situaţie de pericol, emite deîndată un ordin de plasare a animalului în adăpost pe o perioada de 45 de zile. Ordinul de plasare a animalului în adăpost se pune în executare deîndată prin grija Consiliului Judeţean. Legislaţia privind protecţia animalelor reglementează situaţia tuturor animalelor, inclusiv a celor sălbatice, consfinţind o serie de drepturi şi obligaţii atât în sarcina deţinătorilor acestora, cât şi în sarcina autorităţilor şi instituţiilor statului.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Descoperire uimitoare lângă o fostă bază militară antiaeriană. Rachetă prăbuşită, rămasă îngropată VIDEO

Lacul Cinciş, un firicel de apă în amonte. Priveliştea spectaculoasă de la biserica părăsită VIDEO

Tenebrele cetăţilor dacice, dezvăluite de Vladimir Brilinsky, omul care a găsit matriţa unică în lume

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

grup zeromaidanezi
9.03.2021, 13:15:36

Good job, musai sa fie controlate si adaposturile private sa vada lumea cum e cu legenda care spune ca doar in adaposturile publice viata cainilor nu e roz bombon!

Modifică Setările