Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Adăpostul de noapte din Deva a primit zeci de oameni. Femei cu copii, agresate de parteneri, au găsit sprijin aici

0
20 Jan 2020 20:18:11
Autor: Daniel Guţă
Imagine din adăpostul de noapte. Primăria Deva.
Imagine din adăpostul de noapte. Primăria Deva.

Peste 50 se oameni au fost găzduiţi în Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte, din Deva. Printre ei şi mame cu copii agresate de parteneri.

Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte din Deva a fost aglomerat în ultimele săptămâni. Peste 50 de oameni au găsit aici un loc unde şi-au putut petrece noaptea, la nevoie.

„Cele 30 de locuri de cazare au fost ocupate în special în perioada mai rece din an, atunci când frigul îi alungă pe cei care stau sau dorm de obicei sub cerul liber pe străzi, în canale sau în alte locuri mai ferite de ochii trecătorilor. Unii beneficiari au revenit nopţi la rând la Adăpostul de Noapte. Au existat persoane care au locuit la adăpost şi câte 60 de zile pe an”, a informat Primăria Deva.

Adăpostul a fost gazdă şi pentru mame cu copii care au fost victime ale violenţei domestice. Au fost cazuri în care acestea au stat şi 6 luni de zile aici, atât cât a durat ordinul de protecţie împotriva soţului, eliberat de Judecătoria Deva. Cei care aleg adăpostul sunt primiţi zilnic, începând cu ora 15:00 şi până a doua zi dimineaţa la ora 8:00, în perioada de iarnă. Pe timpul verii programul este între orele 19:00-7:00.

Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte a fost deschis în anul 2014. Serviciile oferite sunt finanţate de la bugetul local al municipiului Deva. În anii care au trecut, sute de persoane au găsit aici o casă, o masă caldă dar şi oameni care să îi ajute. „Porţile adăpostului de urgenţă aflat pe strada Nicolae Grigorescu, nr. 8 bis din Deva sunt deschise şi în acest an pentru cei cu care viaţa este mai puţin generoasă”, a nformat Primăria Deva.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Primăria Deva a primit 10 milioane de euro de la UE pentru a moderniza toate staţiile de autobuz din municipiu

Autobuzele electrice vor circula în Deva. Municipiul a obţinut de la UE peste zece milioane de euro pentru achiziţia lor

Deva trece la transport public ecologic: 24 de autobuze şi microbuze electrice vor fi achiziţionate pe fonduri europene

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii