Afrodisiacul suprem al Evului Mediu a fost o legumă banală. Reţeta călugărului Constantin Africanul pentru pofta de sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un aliment banal era considerat de oamenii din Evul Mediu drept cel mai puternic ingredient pentru cei care doreau să îşi sporească performanţele sexuale. Călugărul Constantin Africanul, un învăţat din secolul al XI-lea, a fost cel care i-a descoperit secretul.

Oamenii din Evul Mediu au îmbrăţişat ideea că alimentele pe care le consumau le-ar putea influenţa viaţa sexuală şi sănătatea şi le puteau rezolva problemele legate de impotenţă şi sterilitatea, potrivit documentelor din secolele trecute. Unul dintre cei mai cunoscuţi autori medievali de scrieri privind sexualitatea a fost Constantin Africanul, un călugăr din secolul al XI-lea, celebru pentru înfiinţarea unui centru important de ştiinţe medicale la Salerno.

Constantin Africanul a scris tratate despre relaţiile sexuale şi fertilitate, care includeau numeroase reţete de plante şi alimente menite să provoace plăcerea sexuală. Într-unul dintre ele, denumit „De coitu”, învăţatul arăta care sunt alimentele care produc sau suprimă lichidul seminal, care sunt cele care stimulează sau opresc dorinţa sau incită la sex, informează site-ul de specialitate notchesblog.com.

Ca şi alţi doctori medievali, Constantn Africanul afirma că lichidul seminal este o formă de sânge, la formarea căreia contribuie alimentaţia. Savantul a indetificat trei tipuri de alimente care sporeau producţia de lichid seminal: alimente foarte hrănitoare, alimente care sunt deosebit de goale de conţinut şi alimentele calde şi umede. Un singur fel de mâncare combina proprietăţile celor trei tipuri de alimente şi acesta era năutul, potrivit călugărului Constantin Africanul. Năutul era cel mai puternic afrodisiac.

Leguma banală care sporea pofta de sex
Năutul este cunoscut şi sub denumirea de mazărea berbecilor. Este o plantă leguminoasă anuală, originară din Asia Mică. Boabele năutului sunt asemănătoare cu cele de mazăre, singura deosebire fiind excrescenţa caracteristică a embrionului în formă de cioc, ce se aseamănă cu capul unui berbec; sunt colorate în roz deschis, galben şi foarte rar cafeniu. Năutul, susţin specialiştii, este bogat în proteine, săruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier) şi în complexul de vitamine B. Are o concentraţie ridicată de proteine (24 la sută), la care se adaugă şi un procent consistent de hidraţi de carbon şi grăsimi şi o valoare alimentară mare.

image

Potrivit călugărului, multe alte mâncăruri deţineau cel puţin una dintre cele trei calităţi care sporeau lichidul seminal, printre ele numărându-se: carnea proaspătă de vită, creierul, gălbenuşurile, piperul şi vinul. 

Pe baza scrierilor lui Constantin Africanul, au fost create numeroase reţete afrodisiace, incluse în manuale şi regimuri ca remedii împotriva dificultăţilor sexuale. Cele mai multe dintre acestea includeau ingrediente obişnuite ca sucul de afine şi cuişoarele în lapte, însă alţi savanţi au extrapolat, oferind reţete de afrodisiace compuse din creierele a 30 de vrăbii de sex masculin sau din grăsimea care înconjoară rinichii unui ţap proaspăt ucis.

Reţete exotice
Medicul Moses Maimonides a inclus între reţetele sale de potenţă o prăjitură care conţinea 50 de creiere de păsări şi porumbei, 20 de gălbenuşuri de ouă de păsări, sucul provenit din carnea de miel pisată şi zdrobită, sucul de ceapă prăjită, suc de morcov şi unt. Tortul trebuia consumat alături de vin dulce, iar autorul reţetei îi atribuia un efect miraculos.

Pe de altă parte, savantul afirma că mâncărurile reci printre care se numărau castraveţii, pepenele galben, salata verde şi peştele puteau împiedica şi reprima îngroşarea materialului seminal şi stingeau poftele. Alţi călugări din vremea sa afirmau că sucul de nuferi, seminţele de conopidă, salata, crinul de apă sau oţetul scădeau, de asemenea, dorinţa sexuală, informează site-ul de specialitate notchesblog.com.

Predecesorul savantului arab Ibn Al Jazzar
Constantin Africanul a tradus în latină mai multe lucrări ale savantului Ahmed Ibn Al Jazzar, din secolul al nouălea, unul dintre primii oameni de ştiinţă din lume cunoscuţi pentru interesul acordat problemelor de natură sexuală. Ahmed Ibn al-Jazzar a fost autorul a numeroase tratate medicale, care au fost traduse în vremea sa în greacă, latină şi evreiască şi au fost folosite în Europa de-alungul Evului Mediu.

În tratatele sale, medicul recomanda o serie de alimente care ar oferi cele mai bune condiţii pentru producerea spermei şi pentru vigoarea sexuală. Alimentele includeau năutul, napii şi fasolea. Medicul arab celebru în Europa Medievală afirma că fasolea era bună pentru producerea spermei, dar pentru un efect puternic în timpul actului sexual trebuia combinată cu piper lung, ghimbir sau alte ingredient. Medicul arab oferea şi metode mai simple pentru creşterea potenţei, iar printre reţetele recomandate fiind usturoiul consumat cu lapte proaspăt de vacă. Lemnul de galingale păstrat în gură producea o erecţie puternică. Piretrul amestecat cu ulei de iasomie cu care organul sexual trebuia frecat, amestecuri de ghimbir, sirop de miere şi suc de morcovi ofereau aceleaşi beneficii. Multe dintre reţetele sale pentru potenţă puteau fi folosite şi pentru tratarea altor afecţiuni.


Vă recomandăm şi:

Reţeta ideală pentru pofta de sex şi vigoarea bărbaţilor din Evul Mediu. Ce alimente banale formau atunci „viagra“

Un savant din secolul al nouălea, cunoscut prin lucrările sale în întreaga Europă medievală, a fost autorul unora dintre cele mai populare reţete menite să trateze problemele de natură sexuală din cuplu. Remediile lui Al-Jazzar preced inventarea viagrei moderne.

Reţete pentru refacerea virginităţii şi orgasme fără sfârşit. Secretele contesei care a revoluţionat viaţa sexuală în Evul Mediu

Femeile din Evul Mediu aflau cum pot redeveni fecioare, dacă foloseau poţiunile misterioase ale contesei Caterina Sforza. Celebra autoare a unei lucrări ştiinţifice didicată performanţelor sexuale şi modului de redobândire a virginităţii, a intrat în istorie datorită reţetelor sale controversate.

Credinţe despre viaţa sexuală în Evul Mediu: de ce femeia trebuia să sară de şapte ori în spate după fiecare act sexual

Credinţele care priveau viaţa sexuală a oamenilor din secolele trecute au fost cu totul neobişnuite. O dovedesc documentele vechi, care cuprindeau studii de anatomie şi recomandări despre relaţiile sexuale, folosirea unor afrodisiace şi despre metodele contraceptive ale strămoşilor noştri.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite