Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Alegeri locale 2020, judeţul Hunedoara. Prezenţa la vot la ora 21.00, la închiderea urnelor

0
27 Sep 2020 21:05:41
Autor: Daniel Guţă
Secţia de vot din Bătrâna a înregistrat cea mai mare prezenţă.
Secţia de vot din Bătrâna a înregistrat cea mai mare prezenţă.

Duminică, 27 septembrie 2020, au avut loc alegeri locale, pentru funcţiile de primari, consiliei locali, consilieri judeţeni şi pentru cea de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Duminică, în ziua alegerilor locale, peste 175.000 de oameni au votat în judeţul Hunedoara, conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Dintre aceştia, peste 7.000 au votat pe liste suplimentare, iar peste 2.100, folosind urna mobilă.

Până la ora 21, când scrutinul s-a înceheiat, circa 46 la sută dintre alegătorii cu drept de vot s-au prezentat în secţiile de votare, pentru a alege candidaţii la funcţiile de primari, consilieri locali, consilieri judeţeni şi la cea de preşedinte al Consiliului Judeţean.

În judeţul Hunedoara, au fost deschise 524 de secţii de votare. Numărul total al alegătorilor înscrişi pe listele permanente a fost de 381.501 de persoane, în timp ce pe listele complementare s-au înscris 630 de persoane.

Cea mai ridicată prezenţă la vot, ca procente, s-a înregistrat la secţia din comuna Bătrâna, unde au participat peste 150 de alegători, dintre care peste 60 au votat pe listele suplimentare. Prezenţa la vor de peste 100 la sută s-a înregistrat şi în secţiile din satele Bulzeştii de Jos, Tisa, Plop, Uibăreşti, Voia, Popeşti, Ardeu, Topliţa Mureşului, Valea Nandrului, Poiana, poiana Răchiţelii, Dumbrava de Jos, Blăjeni Vulcan, Dăbâca, Feregi, Poieniţa, Lăpugiu de Jos, Merişor, Mada, Cârjiţi, Dumbrava de Sus – localităţi mici, izolate, cu câteva zeci de persoane, dar unele cu zeci de votanţi pe listele suplimentare.

O explicaţie ar fi că unii dintre votanţi, deşi nu mai locuiesc în aceste localităţi, s-au întors acasă pentru a-şi exprima opţiulea electorală, ori au devenit recent „fii ai satelor”.

Prezenţa la vot în secţiile mari din Hunedoara, Deva şi oraşele din Valea Jiului a fost cea mai redusă, procentual, fiind de 25 – 35 la sută.


Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Alegeri locale 2020. Dosar penal în Deva pentru tentativă de mituire a alegătorilor. Ce alte nereguli au fost

Alegeri locale 2020. Dosar penal după o suspiciune de fraudă la o secţie de votare din Petroşani

VIDEO Micul paradis din Ţinutul Pădurenilor, cu 100 de locuitori şi cu un primar ales „pe viaţă”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările