Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Aleile „Oraşului Muncitoresc”, cel mai vechi cartier de blocuri din Hunedoara, au intrat în şantier

0
10 Jun 2019 22:04:51
Autor: Daniel Guţă
Cartierul OM a intrat în şantier. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Cartierul OM a intrat în şantier. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Cartierul O.M. (Oraşul Muncitoresc) a fost ridicat din anii '50 şi are o reţea stradală, în mare parte, extrem de degradată.

Mai multe străzi şi alei din zona O.M. au intrat în şantier, în aceste zile. Valoarea investiţiei se ridică la 4,26 milioane de lei, iar durata de realizare este de 12 luni. Sunt vizate strada George Topârceanu, aleile blocurilor Q ICSH şi strada C. Dobrogeanu Gherea. Vor urma şi alte străzi, anunţă reprezentanţii primăriei.

„Starea de viabilitate a sistemului rutier existent pe fiecare stradă şi alee nemodernizată asigură condiţii de siguranţă a circulaţiei rutiere la viteze reduse, dar nu mai asigură capacitatea portantă necesară traficului existent”, a informat Primăria Hunedoara.

În toamna anului trecut, a fost semnat contractul pentru Acordul Cadru 2, care vizează Reabilitarea sistemului rutier din Hunedoara. Potrivit reprezentanţilor primăriei, peste 50 de milioane de euro vor fi investiţi în următorii patru ani în reabilitarea străzilor din municipiu.

„Acordul Cadru 2 prevede reabilitarea a 114 străzi din municipiul Hunedoara şi satele aparţinătoare şi a unui număr de 319 drumuri vicinale. Licitaţia a fost câştigată de asocierea de firme formată din: S.C. Drum Concept S.R.L. (lider de asociere), S.C. Proactiv S.R.L., S.C. Tancrad S.R.L., S.C. Kentel Design S.R.L”, a informat Primăria Hunedoara.

Primul Acord Cadru a fost semnat în anul 2010, iar prin acesta au fost reabilitate şi modernizate aproximativ 18 la sută din totalul de străzi de pe raza municipiului Hunedoara. Circa 400 de străzi şi alei din Hunedoara aşteaptă reabilitarea.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Centrul pietonal din Hunedoara este refăcut la o lună de la inaugurare. De ce au fost întorşi muncitorii pe şantier

VIDEO Preoţii au sfinţit apa artezienelor de un milion de euro. Centrul pietonal din Hunedoara a fost inaugurat

Primul şofer amendat pe noua pietonală. Cât l-a costat plimbarea cu autoturismul pe pavajele care acoperă bulevardul


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii