Alergare la înălţime în Munţii Retezat: peste 600 de sportivi se întrec la Sky Race

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sportivii profesionişti şi amatori sunt invitaţi să concureze la Sky Race Retezat.
Sportivii profesionişti şi amatori sunt invitaţi să concureze la Sky Race Retezat.

Peste 600 de concurenţi şi-au anunţat participarea la Retezat Sky Race, o competiţie de alergare pe trasee montane. Evenimentul are loc sâmbătă, iar sportivii vor lua startul din zona Cheile Buţii, una din porţile de intrare în Parcul Naţional Retezat.

Cea mai importantă competiţie de skyrunning din România va începe sâmbătă, 20 iunie, în Retezatul Mic. Peste 600 de pasionaţi de alergare pe traseele montane s-au înscris până în prezent la Retezat Sky Race, eveniment aflat la cea de-a patra ediţie.

Concurenţii se vor întrece pe trei categorii de trasee. Cel mai uşor este Valea Marii, care se întinde pe o distanţă de şapte kilometri şi 300 de metri diferenţă de nivel. Traseul mediu traversează zona Buta şi măsoară 23 de kilometri, cu o diferenţă de nivel de 1400 de metri, iar cel mai dificil traseu, recomandat doar alergătorilor experimentaţi este Custura, care are 28 de kilometri şi o diferenţă de nivel de 2300 de metri.

Startul în toate cele trei trasee se va da sâmbătă, de la ora 9.00, de la cabana Cheile Buţii.


Vă recomandăm şi:

FOTO Vacanţă în România: Cheile Buţii din Retezat, raiul cascadelor. Locul în care liniştea pune stăpânire pe tine

Şoseaua care te duce în Cheile Buţii, una dintre porţile de intrare spre Parcul Naţional Retezat, trece mai întâi prin câteva orăşele miniere, cu imagini dezolante, ca mai apoi să ofere peisaje rupte din rai. Cea mai frumoasă campanie ”Adevărul" - "125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă" continuă în această seară cu un reportaj inedit despre Cheile Buţii. Ne plimbăm printre cascade, un părâu îngheţat şi lupi.

Munţii Retezat, cel mai sălbatic loc al Hunedoarei, unde s-ar fi născut poporul lui Prometeu. De la legenda uriaşilor la fenomenele paranormale

Masivul Retezat este impresionant prin cele peste 40 de lacuri glaciare de la peste 2.000 de metri. Muntele a strâns mulţime de legende şi mistere, unele dintre ele fiind cu totul ieşite din comun. Se spune că poporul titanului Prometeu ar fi trăit în Retezat şi că „piramidele“ lui reprezină centre ale energiilor paranormale. Din istoria Retezatului nu lipsesc poveştile despre OZN-uri şi fenomene miraculoase.

Cele mai frumoase trasee montane din Hunedoara: locurile de vis din Retezat şi ţinutul cetăţilor dacice

Hunedoara oferă călătorilor pasionaţi de excursiile pe munte un număr impresionant de atracţii turistice. Cele mai frumoase trasee montane din România pot fi străbătute în Parcul Naţional Retezat, în Munţii Orăştiei unde se află cetăţile dacice, în Masivele Parâng şi Vâlcan.

Râuşor, „perla“ ascunsă a Retezatului. Muntele vegheat de Castelul din Carpaţi

VACANŢĂ DE IARNĂ Străjuită de ruinele Cetăţii Colţ, zona turistică Râuşor impresionează prin farmecul peisajelor spectaculoase ale Munţilor Retezat. Înfiinţată în urmă cu 40 de ani, staţiunea are circa 50 de cabane private, dar şi singura pârtie de schi din Retezat.

Lacurile glaciare: minunile albastre din Parcul Naţional Retezat

Peste 50 de lacuri glaciare împodobesc, ca nişte mărgele strălucitoare, Masivul Retezat. Sunt atracţiile principale ale Parcului Naţional Retezat care datorită lor a primit numele de "tărâmul fermecat cu ochi albaştri".

FOTO Poiana Pelegii, locul din inima Retezatului unde ajungi cu maşina

Poiana Pelegii, judeţul Hunedoara, este punctul final al singurului drum care îi aduce pe turişti cu maşina în Parcul Naţional Retezat. Este un loc de vis, din care pornesc cele mai spectaculoase trasee pe munte, printre care şi cel spre lacul glaciar Bucura.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite