Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Alertă COVID 19 în judeţul Hunedoara: ce localităţi riscă să intre în carantină după explozia de infectări

0
11 Aug 2020 17:10:02
Autor: Daniel Guţă
ARHIVĂ.
ARHIVĂ.

Peste 50 de cazuri de Covid 19 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în judeţul Hunedoara, iar nouă localităţi sunt la limita de a fi carantinate.

În judeţul Hunedoara, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 51 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, potrivit reprezentaţilor Prefecturii Judeţului Hunedoara, care, în urma centralizării datelor au constatat o creştere a cazurilor şi în ultimele 14 zile iar, potrivit specialiştilor, răspândirea infecţiei este comunitară.

Cele mai multe cazuri active sunt în Hunedoara, Orăştie, Deva, Haţeg şi Călan.

Prefectul Vasilică Potecă a transmis primarilor şi administraţiilor publice locale din cele 69 de comune şi oraşe ale judeţului Hunedoara să verifice pe plan local aplicarea măsurilor luate pentru limitarea răspândirii infecţiei cu SARS - COV 2.

.

„Pentru că nouă localităţi hunedorene se află la limita de a fi carantinate, Vasilică Potecă solicită primarilor din aceste unităţi administrativ teritoriale să convoace Comitetele Locale pentru situaţii de Urgenţă şi să adopte măsuri suplimentare pentru a evita această situaţie. Imediat ce aceste decizii vor fi luate în plan local, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă le va analiza, le va supune aprobării şi va decide aplicarea lor, deîndată. Vă informăm că, în funcţie de analiza fiecărei situaţii în parte, în localităţile unde numărul de cazuri active este mai mare de 3 la 1000 locuitori se poate institui carantina dacă sunt constataţi şi alţi factori care pot duce la agravarea situaţiei”, a informat Prefectura Judeţului Hunedoara.

Localităţile cu risc de carantinare sunt Bătrâna, Bunila, Mărtineşti, Orăştie, Haţeg, Orăştioara de Sus, Turdaş, Teliucu Inferior, Luncoiu de Jos

1223 de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate de la începutul anului, în judeţul Hunedoara, numărul cazurilor active fiind de 393.


Mai puteţi citi şi:

COVID la Consiliul Judeţean Hunedoara. Accesul persoanelor străine în clădire a fost restricţionat

Secţiile de Boli Infecţioase din Haţeg şi Hunedoara, pline cu pacienţi COVID-19 veniţi de la două biserici

Alertă în spitalul din Hunedoara, după ce şapte asistente şi o liftieră s-au infectat cu noul coronavirus 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările