Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Alertă pe râul Strei. O fetiţă de numai 6 ani, aflată la scăldat, a dispărut în canalul de derivaţie

0
9 Jul 2020 15:36:39
Autor: Daniel Guţă
FOTO: ISU Hunedoara.
FOTO: ISU Hunedoara.

O fetiţă de 6 ani, aflată la scăldat, a dispărut în apele canalului de derivaţie de pe râul Strei, în zona Bretea Română.

UPDATE, vineri, ora 21. Trupul fetei a fost găsit şi scos la suprafaţă cu ajutorul scafandrilor, în zona barajului de la Bretea Strei, de la circa doi kilometri de locul unde se înecase aceasta.

UPDATE, ora 23. După mai multe ore de căutări, efectuate de pompieri, trupul fetei de şase ani nu a fost găsit în apele canalului de fugă al râului Strei. Joi seara, patru pompieri aflaţi într-o barcă pneumatică vâsleau pe canalul lung de circa doi kilometri între hidrocentralele Plopi şi Bretea Romanâ şi adânc de circa 7 - 8 metri. Şansele de a descoperi trupul copilei erau mici, dar scafandrii nu au fost chemaţi deocamdată în ajutorul lor. Căutările vor fi reluate vineri dimineaţa.

Ştirea iniţială.

O fetiţă de numai 6 ani a dispărut în această după-amiază în canalul de derivaţie a apei ce se află paralel cu râul Strei, în dreptul localităţii Bretea Română, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Potrivit reprezentanţilor ISU Hunedoara, fetiţa a plecat la scăldat împreună cu sora ei de 15 ani, care a reuşit să iasă din apele reci, fiind găsită de echipajele de intervenţie în stare de şoc.

„12 pompieri militari caută fetiţa dispărută cu ajutorul bărcilor din dotare, asistaţi de o autospecială şi un echipaj SMURD. Pentru a facilita găsirea fetiţei, a fost închis barajul Plopi din amonte de locul evenimentului, scăzându-se astfel nivelul apei din canal”, a informat ISU Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Secretele Porţilor de Fier, megaproiectul anilor '70: barajul uriaş de pe Dunăre, cel mai periculos loc şi insula scufundată

VIDEO Lacul Gura Apelor din Retezat. Priveliştile impresionante de pe barajul grandios construit în inima munţilor, cel mai mare din Europa anilor '80

Marile lacuri de acumulare din România care au înghiţit sate întregi. Ce drame ascund barajele Bicaz şi Porţile de Fier

VIDEO Hidrocentrală nouă pe râul Strei. A costat 50 de milioane de euro şi a fost realizată de companii româneşti

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii