Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Alin Simota, unul dintre cei mai bogaţi afacerişti din judeţul Hunedoara, a fost ridicat de DIICOT

5
11 Jun 2013 10:19:23
Autor: Daniel Guţă, Vali Silaghi
Alin Simota a fost ridicat de mascaţi. FOTO Mediafax
Alin Simota a fost ridicat de mascaţi. FOTO Mediafax

Alin Simota, consilier local PNL la Petroşani şi patron al echipei de fotbal Jiul Petroşani, a fost reţinut, marţi dimineaţă, de procurorii DIICOT, suspectat că ar fi liderul unei grupări care şantaja oameni de afaceri din Hunedoara, la cererea lui fiind executate acte de violenţă şi răpiri de persoane.

Ofiţerii DIICOT au percheziţionat biroul lui Simota de la stadionul „Jiul” din Petroşani. Simota a fost ridicat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Alba Iulia şi dus la audieri.
 
UPDATE: DIICOT a emis un comunicat în care detaliază acţiunea de azi. Au fost şapte percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Hunedoara, scopul fiind "destructurarea unei grupări infractionale organizate deosebit de violentă, constituită din opt persoane, grupare specializată în comiterea unor infracţiuni de şantaj asupra unor oameni de afaceri locali, cămătărie, înşelăciune, care a acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara. Practic, gruparea infracţională era organizată pe paliere de comandă şi execuţie, specializată în acte de violenţă, şantaj, cămătărie, înşelaciune, etc".
 
Din materialul probator aflat la dosarul cauzei rezultă că  liderul grupării era Şimota Alin, cel care transmitea ordinele către inculpatul Litera Constantin Cristian, acesta din urmă asigurând punerea lor în executare. La solicitarea lui Simota Alin, au fost executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate  adresele unde se află datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii.
 
Tot astfel, un candidat pentru funcţia de consilier local a fost agresat la solicitarea lui Simota Alin pentru că s-a opus unor cereri şi proiecte de lucrări solicitate de firmele pe care inculpatul le administra.
 
La sediul DIICOT Alba Iulia au fost duşi opt învinuiţi, dar şi alte 11 persoane, pentru audieri.
 
Cine este Alin Simota
 
Cu un trecut controversat, Alin Simota a început modest, în anii '90, ca bişniţar, ocupându-se, după cum chiar el a povestit în mai multe rânduri, cu "micul comerţ de frontieră". Între timp, afaceristul a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din Valea Jiului. Principala sa afacere este SC Simar SRL, unde este unic acţionar şi director. Firma de construcţii a câştigat mai multe licitaţii de milioane, cum ar fi proiectul de reabilitare şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.
 
Simota este cunoscut şi ca patron al echipei de fotbal Jiul Petroşani, însă nici acolo nu a scăpat de controverse. În 2007, un fotbalist de la Jiul, Mihai Lungan, a fost bătut crunt de Cristian litera, pe atunci bodyguard-ul lui Simota. Fotbalistul declara la acea vreme că a fost bătut la ordinul patronului, pentru că şi-a manifestat nemulţumirea faţă de diminuarea contractului.
 
Acţionar în mai multe firme şi prezent la un moment dat în Top 500 Forbes, Alin Simota nu este la primele probleme cu legea. În 2010, afaceristul a fost urmărit penal pentru emitere de cecuri fără acoperire. 
 
Citeşte şi:
 
Cristian Litera, un fost bodyguard al afaceristului Alin Simota, a fost reţinut de DIICOT pentru cămătărie şi şantaj
 
Alin Simota, cel mai bogat hunedorean este anchetat pentru fraude economice

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Alin Horia Poenaru
11.06.2013, 11:30:57

LOCATIE sf 1 (Jur) Luare in folosinta pentru un timp determinat si in anumite conditii forma de contract de inchiriere 2 Taxa platita pentru un lucru luat in folosinta chirie Taxa de locatie sanctiune baneasca in caz de depasire a termenului de incarcare sau de descarcare a vagoanelor de cale ferata sau a autovehiculelor 3 (Mar) Determinare a pozitiei unei nave in larg Var locatiune sf / cf fr location, lat locatio

Carmen Florea
11.06.2013, 13:20:09

Daca iei la puricat jagardelele astea de afaceristi,tooooti sunt demni de infundat o celula 2x2 in tanga,pt ca 8 luni de sanatoriu la 5 stele e o batjocura la adresa platitorilor de taxe daca nu li se confisca si averea furata,doar asta li-i 'sacrificiul ca sa devina cel mai bogat...'

+1 (1 vot)
Alexa Alexandru
11.06.2013, 16:26:11

Asta-i neam de a lui Cosma.

salad fingers
11.06.2013, 17:56:44

numai bun de PNL

+1 (1 vot)
barbu brailoiu
12.06.2013, 09:07:10

ăsta este efectul becali: au văzut că le merge... că se dă, cel mult, o condamnare cu suspendare... de ce nu?! procurorii (mai) fac, din când în când, judecătorii desfac, de cele mai multe ori. punem pariu că va fi scos basma curată?

Modifică Setările