Americanii, despre Castelul Corvinilor: „Locul plăcerilor sadice ale lui Ţepeş, ce nu trebuie vizitat noaptea. Bântuit de spirite rele care nu pot fi alungate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul Corvinilor, noaptea. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Castelul Corvinilor, noaptea. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Castelul Corvinilor a fost inclus într-un top al locurilor ciudate, pe care turiştii sunt sfătuiţi să evite să le viziteze noaptea. Alături de castelul „legendarului strigoi Vlad Ţepeş”, potrivit site-ului bizarbin.com, printre locurile cele mai înfricoşătoare din lume se află pădurea sinucigaşilor din Japonia, Insula păpuşilor din Mexic sau casa bântuită a familiei Winchester.

Dacă aţi intrat vreodată într-un cimitir, în miez de noapte, atunci s-ar putea să fi simţit un sentiment de nelinişte şi teamă. Simţul comun vă spune că nu este nimic de speriat, însă în adâncul vostru vă aşeptaţi ca un schelet să iasă din mormânt şi să vă apuce de glezne pentru a vă trage în jos, în lumea subterană,  îşi încep relatarea autorii topului celor şase locuri din lume unde le este recomandat turiştilor să nu îi prindă noaptea. Clasamentul este publicat de site-ul bizarbin.com şi prezintă locurile care au o moştenire întunecată a evenimentelor oribile ce s-au petrecut acolo, cele mai înfricoşătoare locuri bântuite de pe Pământ. „Dacă aveţi de gând să le vizitaţi vreodată, vă vom aştepta în maşină”, relatează bizarbin.com.

De ce nu a fost distrus castelul
Castelul Corvinilor, primul în topul locurilor înfiorătoare din lume este descris astfel: „Unii spun că Hunedoara este castelul cel mai înfricoşător din Europa. Nu doar acum, ci şi în trecut, înainte ca legendarul Vlad Ţepeş să se fi născut. Cele mai multe castele din zonă au fost distruse, nu şi Castelul Corvinilor, deşi invadatorii s-au apropiat de el. Înalt de peste 13 etaje, Castelul Hunedoarei nu este doar o construcţie intimidantă, ci, de asemenea, un loc unde s-au petrecut evenimente foarte îngrijorătoare”

La intrarea în curtea Castelului Corvinilor, scriu autorii reportajului, veţi observa imediat o fântână cu adâncimea de peste 30 de metri. Conform legendei, această fântână a fost săpată de doisprezece prizonieri turci, cărora li s-a promis eliberarea în cazul în care vor da de apă. După 15 ani de muncă au terminat de săpat fântâna, dar răpitorii lor nu şi-au mai ţinut promisiunea şi le-au tocat capetele. Se spune că inscripţia lăsată de turci pe un perete însemnă „apă aveţi, dar nu şi suflet”.

vlad tepes

„Castelul este, de asemenea, locul unde lordul Vlad Ţepeş a învăţat hobby-ul său sadic. Mii de oameni au fost traşi în ţeapă în castel, şi după ce Vlad Ţepeş a fost întemniţat aici de Ioan de Hunedoara, domnitorul nu şi-a putut stăpâni impulsul lui sadic şi a început să tragă în ţeapă şobolani în celula sa. Vladimir a fost răul pur întrupat. A băut sângele victimelor sale şi a căutat să valorifice puterea Diavolului însuţi. Astfel se crede”, relatează bizarbin.com.

Strigoii din castel
Oamenii superstiţioşi din Transilvania cred cu tărie în creaturi supranaturale pe care le numesc „strigoi”, susţin jurnaliştii de la bizarbin.com. Americanii care au aflat „tainele” castelului din Hunedoara scriu că strigoii sunt sufletele tulburate ale morţilor care se ridică din mormânt. „Pot fi şi oameni vii, având unele puteri magice. Unele dintre aceste proprietăţi includ: abilitatea de a te transforma într-un animal, invizibilitatea, şi capacitatea de a absorbi vitalitatea victimelor bându-le sângele”, informeză bizarbin.com.

"Locuitorii din Transilvania sunt cunoscuţi pentru faptul că le acordă o mare grijă rudelor lor slăbite. Ei nu şi-ar lăsa bunicile bolnave într-un spital. De ce? Pentru că sunt convinşi că în cazul în care bătrânei nu îi va plăcea mâncarea sau nu va primi atâtea vizite pe cât şi-ar dori, ea se va întoarce din mormânt ca un vampir sau vârcolac pentru a-i speria. Pentru majoritatea dintre noi acest lucru pare o exagerare, dar pentru acei oameni este o tradiţie acceptată a vizita cimitirul şi a bate un ţăruş în ruda moartă, ca prevenţie. Scopul acestei practici este de a lega trupul de pământ, prin sicriu, pentru a ridica un blestem", explică autorii articolului.

castel hunedoara iancu

„Nu toată lumea este sensibil la transformarea într-un strigoi, aşa cum spun legendele. O persoană care a trăit o viaţă de păcat este blestemată să rătăcească pe pământ ca o creatură a nopţii strigoi. Desigur că această ar face l-ar face pe Vladimir un candidat destul de bun. După cum vă puteţi imagina, oamenii au încercat să îi înfigă un par în inimă înainte de a putea reveni din morţi. Problema însă a fost că mormântul lui era gol, cu excepţia unor oase de animale. Corpul său nu a fost niciodată descoperit. Unii spun că strigoiul se întoarce întotdeauna în locul unde a avut cele mai frumoase amintiri şi ţinând cont de plăcerea sa bizară de a trage în ţeapă oamenii, lumea este convinsă că în Castelul Corvinilor este acum casa spiritului lui Dracula”, informează site-ul american.

Spiritiştii spun că aici simt o prezenţă extrem de puternică a unui spirit rău, care s-a manifestat în fiecare colţişor al castelului. Numeroase ritualuri de exorcizare au avut loc aici, dar puterile întunecate ale castelului sunt prea puternice pentru a fi alungate sau măcar pentru a fi înfruntate, cred autorii topului.

image

Locurile horror din lume
Alături de Castelul Corvinilor publicaţia americană a inclus aşte cinci destinaţii în topul locurilor unde nu recomandă nimănui să petreacă noaptea.

Aokigahara, sau Copacii Mării, o pădure întinsă pe 35 de kilometri pătraţi la poalele Muntelui Fiji din Japonia, cu o densitate atât de mare a copacilor încât razele soarelui nu pătrund deloc, iar fauna este aproape inexistentă. În fiecare an, peste 100 de oameni se rătăcesc în această pădure fără a mai fi găsiţi în viaţă.

image

Autorităţile au pus indicatoare prin care cei care ajung în pădure sunt îndrumaţi să nu se sinucidă. Parcul de distracţii abandonat Takakanonuma, din Japonia, se află şi el pe lista locurilor pe care turiştii sunt îndrumaţi să nu le viziteze noaptea. Insula Păpuşilor, din Mexic, este la fel de înspăimântătoare.

image

Sedlec Ossuary, o capelă romano-catolică din Cehia, unde se află scheletele a 60.000 de oameni, şi Casa Winchester, din San Jose, despre care se spune că ar fi bântuită, sunt şi ele pe lista atracţiilor interzise noaptea, potrivit publicaţiei bizarbin.com.


Vă recomandăm şi:

Cea mai cumplită poveste adevărată din Castelul Corvinilor: patimile domniţei care a sfârşit în chinuri groaznice pentru că şi-ar fi înşelat soţul, pe Ioan Torok

Cea mai înfricoşătoare poveste adevărată din istoria Castelului Corvinilor este cea a decapitării domniţei Ana (Barbara) Torok, de către soţul ei, nobilul Ioan Torok, cel care a stăpânit Castelul Corvinilor în secolul XVI. Domniţa a sfârşit torturată şi ucisă cu un piron, pentru că îşi înşelase soţul.

Ioan de Hunedoara, „atletul lui Hristos”. Zece lucruri mai puţin ştiute despre voievod. „Lumea nu a mai cunoscut vreodată un asemenea om”

Ioan de Hunedoara a fost una dintre cele mai importante personalităţi din istoria poporului român. A fost numit „atletul lui Hristos”, de Papa Calixt al III-lea, pentru modul în care armatele sale au apărat lumea creştină de invaziile otomanilor, iar adversarul său cel mai de temut, Mehmed al doilea Cuceritorul, a spus, la moartea voievodului, că „lumea nu a mai cunoscut, niciodată, un asemenea om”.

Secretele Castelului Corvinilor. Zece lucruri mai puţin cunoscute despre monumentul fascinant al Hunedoarei

Castelul Corvinilor din Hunedoara are o istorie de peste şase secole, iar în prezent este unul dintre cele mai vizitate monumente din România. Turiştii din toate colţurile lumii i-au trecut pragul şi au rămas impresionaţi de frumuseţea şi de legendele care circulă pe seama lui, însă multe dintre secretele fortăreţei au rămas necunoscute publicului larg.

Înfiorătoarea poveste a celor trei turci ucişi după ce au săpat fântâna castelului din Hunedoara: „Mărite domn, apă aveţi, dar inimă nu!“

Locul care dă fiori celor mai mulţi dintre vizitatorii Castelului Corvinilor este fântâna din curtea interioară, veche de şase secole, despre care se spune că a fost construită de trei prizonieri turci, în vremea lui Iancu de Hunedoara. Potrivit unor legende, turcii au fost ucişi după 15 ani în care au săpat în stâncă şi au dat de apă, deşi li se promisese că vor fi eliberaţi.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite