Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Anchetă după incidentul provocat de şmecherii de cartier care fac legea pe străzi

0
11 Apr 2011 10:59:21
Autor: adevarul
Tânărul i-a întâmpinat pe poliţişti rezemat într-un fotoliu. D. Guţă
Tânărul i-a întâmpinat pe poliţişti rezemat într-un fotoliu. D. Guţă

Tot mai mulţi hunedoreni le reclamă poliţiştilor nesiguranţa în care trăiesc şi scandalurile frecvente în zonele rău-famate ale Hunedoarei. Cel mai recent caz a fost al unor tineri din Hunedoara care i-au sfidat pe poliţişti blocând circulaţia pe o stradă, cu un fotoliu.

Conducerea Poliţiei Hunedoara a dispus efectuarea unor verificări legate de modul cum au procedat poliţiştii solicitaţi să intervină după ce o gaşcă de cartier a blocat circulaţia maşinilor pe o stradă din municipiu. Incidentul s-a petrecut noaptea, fiind filmat şi postat pe un site de Internet. În imaginile surprinse cu telefonul mobil apare un bărbat numit „Jojo” care, în miez de noapte, încurajat de anturajul său, se lăfăie într-un fotoliu adus în mijlocul străzii.

FOTOGALERIE: Cum au blocat cocalarii circulaţia pe o stradă din municipiul Hunedoara, sfidându-i pe poliţişti

VIDEO Şmecher de Hunedoara, fără permis, scos din maşină cu sprayul lacrimogen şi încătuşat pe trecerea de pietoni

Autoturismele care circulă pe stradă îl ocolesc cu greu, iar şoferul unui autobuz care transporta muncitori spre locul de muncă este nevoit să oprească la câţiva metri de fotoliu, pentru că îşi mai poate continua drumul. În ciuda insistenţelor conducătorului autobuzului, tinerii refuză să îi lase acestuia trecerea liberă. La scurt timp, un echipaj de poliţie ajunge la faţa locului. Este întâmpinat de tânărul cufundat în fotoliu picior peste picior şi cu o sticlă de băutură lângă el, într-o poziţie sfidătoare faţă de oamenii legii.

Şmecher înduplecat cu greu

După câteva cuvinte schimbate cu poliţiştii, şmecherul de cartier îşi mută fotoliul din mijlocul drumului, pentru câteva minute, până când echipajul de Poliţie se îndepărtează.  Niciunul dintre agenţi nu a coborât din maşină, pentru a-i lua datele petrecăreţului şi celorlalţi scandalagii. „Vom verifica dacă poliţiştii au procedat corect în acest caz, pentru că nu este normal ca persoanele care au tulburat liniştea publică şi au blocat acea stradă să nu fie trase la răspundere”, a precizat astăzi comisarul şef Nicolae Petruş, comandantul Poliţiei Hunedoara.

Potrivit poliţiştilor, tânărul scandalagiu risca atât o amendă pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, cât şi dosar penal pentru blocarea unui drum.
Astfel de incidente provocate de găştile de cartier se întâmplă frecvent pe străzile Hunedoarei. Cartierele sărace ale municipiului pot concura oricând cu celebrele ghetouri din oraşele americane.

Hunedoara: EXCLUSIV Pozele din puşcărie fac furori pe Internet

FOTO: Distracţie de „generaţia messenger”: şedinţe foto după moda piţipoancelor sau pe mormintele din Hunedoara

Cocalarii şi piţipoancele „made în Hunedoara” îşi dau întâlnire pe paginile de socializare

Oraşul îşi pierde liniştea noaptea
Chiar dacă găştile şi clanurile din cartierele Hunedoarei nu îşi mai fac simţită prezenţa pe străzi, la fel ca în anii trecuţi în care noaptea locurile deveneau interzise trecătorilor străini, zonele rău-famate ale oraşului şi-au păstrat aerul promiscuităţii. În unele cazuri, scandalagii nocturni ai municipiului sunt calmaţi cu greu de poliţişti, fiind nevoie chiar de transportarea lor la Spitalul de Neuropsihiatrie din Zam. În primele patru luni ale anului, doi hunedoreni au fost puşi sub urmărire penală pentru ultraj, iar numărul celor care sunt amendaţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice este în creştere.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările