Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Aparatură medicală modernă donată maternităţii Spitalului judeţean din Deva

0
14 Jul 2021 16:15:40
Autor: Daniel Guţă

Salvaţi Copiii donează Maternităţii din Deva aparatură medicală complexă: sistem de resuscitare şi incubator, pentru compartimentul de terapie intensivă neonatală.

Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, singura cu linie de gardă şi cu compartiment de terapie intensivă neonatală din judeţul Hunedoara, va fi dotată cu aparatură medicală performantă, în valoare totală de 40.800 de euro, care să îi ajute pe medici să intervină rapid în cazurile cu patologii severe şi prematuritate.
 

Performanţă medicală la spitalul din Deva. A patra prelevare de organe din acest an

Problema nerezolvată a spitalului din Deva după investiţii de 100 de milioane de lei. Ce soluţii sunt propuse

Investiţii de peste 100 de milioane de lei în Spitalul judeţean din Deva. Cum au fost cheltuite fondurile în ultimii ani

 
Medicii vor avea la dispoziţie un sistem de resuscitare, un incubator Hibrid, o lampă de fototerapie, patru pulsoximetre şi 100 de senzori pentru acestea.
 
 
„Pandemia a vulnerabilizat suplimentar un sistem care avea deja probleme cronice, printre care cele legate de finanţarea deficitară şi de dotarea precară cu aparatură medicală performantă. Componenta de intervenţie este vitală atât în maternităţi, cât şi în comunităţi”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv „Salvaţi Copiii România”.
 
Rata mortalităţii infantile în judeţul Hunedoara este sensibil mai ridicată decât media pe ţară şi anume 7,3 la mia de copii născuţi vii, faţă de 5,8.
 
„Este bine cunoscut faptul că prematuritatea reprezintă principalul factor de mortalitate perinatală iar, din păcate, numărul naşterilor premature este în continuă creştere”, a declarat dr. Stoica-Mariş Emil, Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Secretul sumbru al regimului Ceauşescu. Ce practică barbară a cauzat epidemii de HIV la bebeluşi

Povestea tragică a Evei, fetiţa cu HIV înfiată în 1990 de o familie de americani dintr-un orfelinat al Văii Jiului

Infernul copiilor abandonaţi, descoperit de americani în era post-Ceauşescu: „E un lagăr al morţii” VIDEO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările