Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Arest prelungit pentru Laura Sârbu, în dosarul de corupţie al angajaţilor de la Primăria Deva

0
6 May 2021 22:34:20
Autor: Daniel Guţă
Laura Sârbu. Foto:replicahd.ro
Laura Sârbu. Foto:replicahd.ro

Laura Sârbu, fostul secretar general al Primăriei Deva, inculpată într-un dosar de corupţie împreună cu soţul şi cumnatul ei, rămâne în arest preventiv.

Laura Sârbu, fostul secretar general al Primăriei Deva, şi Adrian Bodrean, administrator al unei societăţi comerciale şi cumnat al acesteia, vor rămâne în arest preventiv, fiind acuzaţi de trafic de influenţă.

Dosarul de corupţie de la Primăria Deva. De ce au fost arestaţi Laura Sârbu, soţul şi cumnatul ei

Secretarul Primăriei Deva şi soţul acesteia, reţinuţi de DNA pentru o mită de 40.000 de lei

Hadrian Sârbu, soţul Laurei Sârbu, şi el angajat al Primăriei Deva, a fost trimis în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile. Şi Hadrian Sârbu, soţul Laurei Sârbu, este anchetat pentru infracţiuni de corupţie.

Decizia, definitivă, a fost luată, joi, de Curtea de Apel Alba Iulia, după ce inculpaţii au contestat decizia din 28 aprilie a Tribunalului Hunedoara prin care le-au fost prelungite mandatele de arestare preventivă.

Trafic de influenţă la Primăria Deva

Cei trei au fost arestaţi preventiv din 1 aprilie, la solicitarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada 2020 – 2021, Laura Sârbu, beneficiind de ajutorul soţului ei Hadrian Sârbu, funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Deva şi a administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, Adrian Mihai Bodrean, la rândul său funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Deva, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva.

„Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi pentru traficarea influenţei astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu primăria municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparaţii curente la Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte (aflat în subordinea Direcţiei de asistenţă socială Deva)”, se arată în rechizitoriu.

În aceeaşi perioadă, Laura Sârbu ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soţului ei, de la acelaşi om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-şi trafica pretinsa influenţă asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obţinerea documentaţiei necesare construirii unei hale de producţie.

Într-un context asemănător, Laura Sârbu, în calitate de secretar general al Primăriei municipiului Deva, beneficiind de ajutorul administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi pretins de la un alt om de afaceri suma de 40.000 lei şi ar fi primit o parte din aceşti bani, restul fiind opriţi de reprezentantul societăţii menţionate anterior.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a informat DNA Alba Iulia.

Mai puteţi citi şi:

Recidivist condamnat după jefuirea unei tinere. Tâlhărie comisă la câteva zile de la ieşirea din închisoare

Poliţist local lovit cu pumnul în figură de un tânăr de 17 ani. Ce pedeapsă a primit agresorul

Cum s-a lucrat la salba de tuneluri de pe Valea Mureşului, prin care trenurile vor trece cu 160 km/h VIDEO 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările