Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Autoturisme de sute de mii de euro zac inutile în curtea Serviciului Judeţean de Ambulanţă

0
29 Jun 2010 12:59:22
Autor: Tiberiu Stroia

Ministerul Sănătăţii cere Ambulanţei Deva să cedeze Aradului o salvare nefolosită din cauza dezinteresului medicilor faţă de centrele de permanenţă.

Cele opt ambulanţe în valoare de 240.000 de euro, intrate în dotarea Serviciului de Ambulanţă Deva în urmă cu doi ani, zac nefolosite în curtea instituţiei. Motivul: nu există medici de familie interesaţi să asigure permanenţa în centre special amenjate. „Cele opt ambulanţe au o destinaţie specială prevăzută prin lege. Aceea de a da posibilitatea medicilor de familie să asigure consultaţii de urgenţă la domiciliul pacienţilor.

Problema este că aceste urgenţe trebuie asigurate în centre de permanenţă. Cum niciun medic de familie nu a dorit să asigure permanenţa, aceste centre s-au desfiinţat. Prin urmare, ministerul a cerut ca una dintre aceste ambulanţe să fie relocată judeţului Arad”, a declarat Emil Stoica, managerul Serviciului de Ambulanţă Deva. Cele opt ambulanţe deservite de medicii de familie ar fi trebuit să fie un sprijin pentru cei de la Ambulanţă unde, zilnic, se primesc circa 200 de apeluri.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările