Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Avram Iancu, cu un nou mesaj înţepător pentru colegul maghiar, după scandalul saniei. Cum le-a mulţumit românilor

19
31 Jan 2019 10:38:14
Autor: Daniel Guţă
Avram Iancu şi noua lui sanie. FOTO: Avram Iancu / Facebook.
Avram Iancu şi noua lui sanie. FOTO: Avram Iancu / Facebook.

Maratonistul Avram Iancu a primit o nouă sanie, după cearta cu colegul său etnic maghiar Levente Polgar, pe care l-a acuzat că „este câine şi nu om” şi că „l-a mai înjunghiat o dată pe Avram Iancu”, făcând referire la eroul român din Transilvania secolului al XIX-lea.

După scandalul cu colegul său de etnie maghiară, acuzat că l-a lăsat fără sania dată pentru a participa la ultramaratonul arctic, Avram Iancu a primit o nouă sanie, de la „români”, potrivit mesajului acestuia, care a stârnit din nou controverse.

Maratonistul Avram Iancu a fost lăsat fără sania împrumutată de la colegul său, Levente Polgar, şi l-a acuzat pe acesta că „l-a mai înjunghiat o dată, pe la spate, pe Avram Iancu”. După controversele stârnite, românul a primit o nouă sanie, însă nu a scăpat de critici. „A sosit noua sanie! Da prieteni, după ce am petrecut două jumătăţi de zi cărând în spate un rucsac incomod, a sosit noua sanie! Mulţumesc celor de la Padurea Copiilor pentru reacţia imediată şi pentru darul făcut din inimă. Mulţumesc românilor (R O M Â N I L O R ) pentru solidaritate! Am pierdut ore preţioase! Încerc sa recuperez. Doamne ajută!”, a scris Avram Iancu. Postarea sa a stârnit numeroase reacţii pe pagina sa de Facebook. Multe au fost de încurajare, însă nici criticile nu l-au ocolit.

„Era imposibil să nu primeşti ajutor din partea semenilor tăi... Forţă şi determinare pe mai departe. Vezi... nu eşti singur! Românii sunt lângă tine”, i-a scris unul dintre fani. „Încape mult şovinism în noua sanie”, a comentat un alt internaut. „Eu aveam o sanie! Şi m-am trezit într-un scandal, văzându-mi, cuminţel, de drum!”, a comentat Avram Iancu.

„L-a înjunghiat încă o dată pe Avram Iancu”
Avram Iancu a stârnit numeroase controverse după ce a dezvăluit pe Facebook că a rămas fără sania cu care participa la o cursă între Petroşani şi Constanţa, în pregătirea ultramaratonului arctic de la Polul Nord, la care s-a înscris. Şi-a acuzat dur colegul etnic maghiar, Levente Polgar, care i-a luat înapoi sania împrumutată pentru ultramaraton, chiar în timpul cursei. „Un <<om>> care se dovedeşte că este un câine şi nu un om a venit şi mi-a luat sania pe care mi-a împrumut-o pentru 6633. (…) Uite că ai mai înjunghiat o dată pe la spate pe Avram Iancu! M-ai lăsat ca un câine, la marginea drumului, noaptea cu 30 de kile de acareturi. Să-ţi fie ruşine Levente Polgar!”, a scris Avram Iancu.

Sportivul Levente Polgar, care este şi etnic maghiar şi fost participant la ultramaratonul arctic, s-a declarat întristat de remarcile lui Avram Iancu. „Am fost insultat şi calomniat de colegul meu în public, care a recunoscut că sania nu i-am dat-o pentru Constanţa, dar cu toate acestea m-a făcut ”câine şi nu om”, a zis că ”actele” mele sunt ”josnice”, ”gestul” meu este ”incalificabil”, mi-a transmis să-mi fie ruşine etc. Cred că am fost discriminat în public de colegul meu care a scris: ”Uite că ai mai înjunghiat odată pe la spate. Pe Avram Iancu!”, cu referire fină la faptul că eu sunt ungur, iar el, Iancu Marius-Avram, l-ar întruchipa pe marele erou român Avram Iancu, cu care nu are nicio legătură, în afară de numele de familie şi o parte din prenume. Pentru conduita ta faţă de mine, un etnic minoritar, persoană cu handicap, îţi spun: ”Nu fi mârlan, Marius-Avram !”, a precizat Levente Polgar.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Avram Iancu, înfuriat la culme de colegul maghiar: „Eşti un câine şi nu un om. Ai mai înjunghiat o dată pe Avram Iancu”

Mărturia rară a unui explorator englez despre primul popas în Ardeal: „Românii sunt extrem de arătoşi, dar frumuseţea femeilor e tulburată de muncile grele”

VIDEO Românul Avram Iancu în faţa performanţei uimitoare. A ajuns la finalul cursei de aproape 3.000 de kilometri de înot pe Dunăre

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Marius N (NM)
31.01.2019, 11:48:18

Deficientele de caracter dau nastere la probleme! Iar Daniel Guta, din dorinta de view-uri, face mai mult rau... Evident, tot o deficienta de caracter!

+5 (7 voturi)
stelian PREDA
31.01.2019, 12:08:36

Pai daca i-ai imprumutat-o,trebuia sa-i spui de la inceput ca n-are voie s-o foloseasca,ci doar sa se uite la ea si sa se gandeasca la tine baci Levente ,si poate dl.Avram cauta alta sanie,ce zici?

-6 (6 voturi)
Serbanescu Serbanila
31.01.2019, 13:07:47

Stelica tata, ia imprumuta-i tu unui prieten masina sa se duca pana la Sibiu si afla ca s-a dus de vreo doua ori mai departe, iti convine! Ia imprumutat-o strict pentru participarea la o competitie.

+5 (5 voturi)
Chifu Marius
31.01.2019, 13:10:46

Mie, lucrurile îmi par clare: Avram Iancu, nu știe ce e proprietatea privata si a abuzat de sania împrumutată de Polgar. Acesta a menționat ca este pentru cursa arctica. Avram a tras concluzia ca poate face ce dorește cu sania ca ”era proprietatea lui pana la restituirea împrumutului„. Pe de alta parte, dl. Polgar e impulsiv și cam din topor dar, sincer în manifestări. Nu cred ca trebuia sa ia sania noaptea ci sa ii acorde lui Avram Iancu un timp rezonabil pana sa ii solicite restituirea saniei. Ce am mai văzut deranjant e faptul ca, cei care au fost mândrii când Polgar a reprezentat România la competiții grele, acum și-au amintit ca e ungur și ca pot sa îl bălăcărească. E jenant, stimabililor.

+5 (5 voturi)
Serbanescu Serbanila
31.01.2019, 13:10:46

Se pare ca Avramus al nostru n-a dobandit suficienta publicitate prin sport si doreste sa se afirme si la capitolul scandaluri! Ii recomandam calduros emisiunile de scandal de tip "Acces direct", "Maruta", "Teo" etc. De altfel acestea pot reprezenta niste realie oportunitati profesionale si pentru dl Guta!

+6 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările