Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Bătrână amendată după ce şi-ar fi dat masca jos pentru a dezaburi ochelarii. A câştigat procesul cu Poliţia

9
19 Apr 2021 23:57:09
Autor: Daniel Guţă
Foto ilustrativă. IPJ Hunedoara.
Foto ilustrativă. IPJ Hunedoara.

O pensionară a câştigat procesul cu Poliţia, după ce a fost sancţionată cu 1.200 de lei pentru că nu purta masca de protecţie.

O pensionară din Brănişca, sancţionată cu 1.200 de lei de un poliţist pentru că şi-a dat masca jos de pe nas la ieşirea din Piaţa Agroalimentară din Deva nu va plăti amenda, după ce Judecătoria Deva a decis înlocuirea acesteia cu un avertisment scris.

COVID-19 în judeţul Hunedoara. Rata îmbolnăvirilor şi numărul noilor cazuri sunt în scădere

 Soarta cuplului româno-maghiar de asasini sângeroşi numit „Echipa morţii” şi „Bonnie şi Clyde ai Estului”

Femeia în vârstă de 68 de ani a contestat procesul verbal întocmit de un agent de poliţie, care în 8 octombrie 2020 a observat-o în Piaţa Agroalimentară din Deva, nepurtând masca pe nas.

„Petenta a menţionat că întrucât îi erau aburiţi ochelarii şi zona gurii era transpirată, a tras masca sub nas pentru a se putea şterge şi a-şi putea şterge ochelarii. A menţionat că se afla în zona uşii de ieşire spre gară şi nu era nimeni în jurul său pe o rază de cel puţin cinci metri. În continuare, petenta a afirmat că în acel moment a apărut în faţa sa agentul de poliţie, care pe un ton agresiv i-a solicitat să se legitimeze şi i-a pus în vedere că o va sancţiona pentru nepurtarea măştii, deşi a văzut că avea masca pe faţă. Ea a afirmat că a încercat să îi explice agentului de ce masca este aşa, însă acesta a devenit şi mai dur şi n-a dorit să o asculte. S-a mai arătat că faptul că avea mască pe faţă la nivelul gurii poate fi atestat de vânzătorul de la brânzeturi, cât şi de doamna care comercializează peşti de acvariu. În fine, s-a menţionat de către petentă că, fiind pensionară, îi este aproape imposibil să achite o asemenea sumă, fiindu-i ameninţat traiul zilnic. A arătat că are probleme cardiace şi este hipertensivă, luând zilnic tratament”, se arată în plângerea depusă de pensionară.
 

Amendată cu 1.200 de lei

Ulterior, femeia a mai adăugat că şi-a dat masca jos pentru a se şterge, pentru a-şi şterge ochelarii şi a lua o gură de aer, întrucât avea şi afecţiuni de natură cardiacă şi că agentul de poliţie a apărut din spatele unor tarabe cu marfă acoperită. „Petenta a afirmat că nu a semnat procesul-verbal de contravenţie întrucât nu ştia ce anume s-a consemnat în acesta. A afirmat că are cunoştinţă despre existenţa virusului, nu a pus şi nu îşi permite să pună viaţa nimănui în pericol”

Reprezentanţii IPJ Hunedoara au răspuns că femeia a fost depistată în timp ce nu respecta obligaţia de a purta masca de protecţie în spaţii închise. „Faptul că petenta ar fi purtat masca de protecţie cu acoperirea gurii, însă fără acoperirea corespunzătoare şi a nasului sau faptul că pe lângă petentă nu s-ar mai fi aflat alte persoane, iar petenta şi-ar dat jos masca de protecţie doar pentru a-şi dezaburi ochelarii, nu prezintă relevanţă din perspectiva existenţei faptei contravenţionale”, se arată în răspunsul IPJ.

Magistraţii au stabilit că agentul constatator s-a aflat în eroare asupra limitelor amenzii contravenţionale stabilite de legiuitor. „Astfel, acesta a aplicat amenda de 1.200 de lei, cu menţiunea că pârâta are posibilitatea de a achita jumătate din minimul prevăzut de lege, indicând acest minim ca fiind 600 de lei, în loc de 250 de lei”, se arată în dosar.

Sancţiunea a fost transformată în avertisment.

Mai puteţi citi şi:

Scene cutremurătoare la înmormântarea maestrului Liviu Lăzărescu: „Ruşine! Ne-aţi amintit de prigoana comunistă” 

Imagini tragice în Spitalul Deva: „Situaţia este critică. Se aşteaptă zeci de minute eliberarea paturilor”

Celia, de două săptămâni în spital după infecţia cu COVID 19. Mesaj emoţionant transmis de artistă 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

OmTacut2 มวยโบราณ
20.04.2021, 00:26:33

Dacă avea si pătrunjel la dansa era tratata mai rau decât un terorist islamist.

-5 (15 voturi)
Utilizator Adevărul
20.04.2021, 02:57:51

Comentariu considerat abuziv.

Stan Toma
20.04.2021, 06:18:20

Un nemernic care pandea dupa tarabele acoperite . Bine ca batrana nu a protestat ca era ucisa fara mila de acesti asasini si violatori in uniforma statului .

-1 (11 voturi)
defu gabi
20.04.2021, 09:48:14

Pe "bombardierii" ce umbla fara masca prin piete "politiunea" ii ocoleste... Daca prind o baba sau un mos cu masca stramba le indreapta cocoasa cu bastonul...

0 (4 voturi)
ovidiu preda
20.04.2021, 09:09:31

Cascheta de militian ticalos

0 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările