Hunedoara

articolul anterior articolul urmator

Blocul-fantomă din Hunedoara unde oamenii aruncă tone de gunoaie pe geam. Nimeni nu plăteşte chiria, apa, lumina

19
26 Nov 2021 19:00:15
Autor: Daniel Guţă
Mizeria din spatele blocului social. Foto: Primăria Hunedoara.
Mizeria din spatele blocului social. Foto: Primăria Hunedoara.

Locatarii unui bloc social din Hunedoara au „reuşit” să arunce în spatele clădirii, de la ferestre, tone de gunoaie, iar demersurile autorităţilor de a-i civiliza au eşuat.

Tone de gunoaie aruncate de locatari au fost strânse din spatele „blocului-fantomă” din Hunedoara, o clădire de locuinţe sociale devenită adăpost pentru familiile nevoiaşe, care locuiesc aici, în mizerie. 

Locul este cunoscut ca un focar de infecţie, însă localnicii, nepăsători, continuă să îşi arunce mizeria pe ferestre.

GALERIE FOTO CU MIZERIA DE LA BLOCUL SOCIAL

„Vineri, pentru a şasea oară în acest an, Primăria municipiului Hunedoara a fost nevoită să vină în sprijinul operatorului de salubritate pentru a curăţa zecile de metri cubi de gunoi care se tot adună atât în jurul punctului de colectare, cât şi în spatele imobilului. Blocul este locuit de cetăţeni care ignoră cele mai elementare norme de conduită civică privind modul de depunere a deşeurilor”, informează Primăria Hunedoara. 

Edilii spun că deşi oamenii din zonă au fost sprijiniţi ori de câte ori a fost nevoie cu ridicarea gunoiului, deşi au fost avertizaţi în repetate rânduri că pot primi amenzi consistente, fenomenul persistă. 

Mai ales în spatele imobilului apar mormane imense de gunoi, multe dintre deşeuri fiind aruncate direct de pe geam 

Viaţa în cel mai depopulat oraş minier. „Oamenii îşi vindeau locuinţele pentru o ladă de bere” VIDEO

Ce a ajuns blocul fantomă din munţi, în care două văduve înfruntau singurătatea şi greutăţile vieţii VIDEO

Viaţa în blocul-fantomă din Hunedoara: „Noi aruncăm gunoaiele pe geam“ FOTO


Foto: Primăria Hunedoara

În „blocul-fantomă” din Hunedoara, un fost cămin de nefamilişti construit în anii ´70, locuiesc între 100 şi 150 de oameni, mulţi dintre ei fiind copii. Numărul locatarilor nu este constant, pentru că mulţi dintre ei ocupă locuinţele abuziv. Vin şi pleacă, unii provenind din alte localităţi. 

Oamenii nu mai plătesc de mai mulţi ani chirie, apa sau utilităţi şi au ajuns să locuiască într-o mizerie cruntă, însă cei rămaşi nu vor să îşi părăsească locuinţele.

Recent, autorităţile locale au decis ca blocul să fie demolat, în urma unei expertize tehnice care a relevat că imobilul nu mai prezintă siguranţă. Demolarea nu poate începe însă decât după ce se familiile care locuiesc în clădire vor fi relocate în alte locuinţe sociale. Pe măsură ce oamenii îşi găsesc alte locuinţe, intrările în camerele unde au stat şi ferestrele sunt zidite.


Blocul social din Hunedoara. Foto: Primăria Hunedoara

Potrivit municipalităţii, în perioada următoare, zona va fi supravegheată de Poliţia Locală, iar cei care vor fi depistaţi aruncând gunoaiele pe fereastră vor fi amendaţi. Sancţiunile pot ajunge până la 20.000 de lei, susţin reprezentanţii primăriei.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Blocurile fantomă din ţinutul aurului. Au fost locuite de sute de oameni în „epoca mineritului” VIDEO

De ce întârzie reabilitarea blocurilor turn din Centrul civic al Hunedoarei. Şantiere pustii de la începutul anului

Moştenirea comunistă în Ghelari, vechea „capitală a fierului”. Cum arată blocurile părăsite de mineri VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Brave.com
26.11.2021, 19:09:31

Holly Molly !

+15 (21 voturi)
Radu Mircea
26.11.2021, 19:54:36

Tarana usoara

-11 (17 voturi)
Mironov George
26.11.2021, 19:42:55

Unica solutie este ca autoritatile locale sa-l arunce-n aer cu tot cu "ocupanti". Ocupantii se vor ridica la cer, iar administratia locala scapa de mizerie.

+18 (18 voturi)
constantin rebegea
26.11.2021, 19:53:34

Astfel de blocuri sunt mai in toate localitatile, de preferinta cu primari pesedisti. De ce? pentru ca mai au un rol, chiar foarte important,in perioada alegerilor. Nimeni nu stie de fapt cati traiesc acolo, usual sunt pe lista sute de locatari chiar daca nu mai locuiesc acolo. Asta e politica. Acestor oameni trebuie sa li se dea spatii de locuinte, eventual ajutati sa le construiasca. Cum nu mai sunt locuri in centru sau in interiorul oraselor, se pot gasi si locuri limitrofe orasului, de preferat. Acolo trebuie sa se organizeze, poate sa-si numeasca si primar, ba chiar si patrule pe strazi pentru linistea lor. Si asta in deplina legalitate, fara nici o discriminare. Iar aceste ''locuinte sociale'' trebuiesc dinamitate fara discutii, aduc sobolani, mizerie , boli.

-10 (26 voturi)
Adrian Foangӑ
26.11.2021, 20:00:36

"zona va fi supravegheată de Poliţia Locală, iar cei care vor fi depistaţi aruncând gunoaiele pe fereastră vor fi amendaţi. Sancţiunile pot ajunge până la 20.000 de lei". - sigur le vor plati. La prima ora vor fi la usa, sa plateasca amenzile.

-7 (23 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările